FAQ

FAQ
 
 
FAQ748x238

FAQ

Kan ik de verpakking bij het oud papier doen?
De verpakking kun je in de vuilnisbak doen. Het kan niet bij het oudpapier, omdat de binnenkant van de verpakking van poly-ethyleen (plastic) is gemaakt.

terugIk ben zwanger, kan ik Arla producten gebruiken?
Je kunt ook als je zwanger bent genieten van alle van Arla producten.  

terugHeeft Arla ook lactose vrije producten?
Ja, Arla verkoopt lactose vrije producten. Kijk op www.lactofree.nl voor meer informatie.

terugWat betekent ‘dichter bij de natuur’?
Dat we alleen natuurlijke zuivel maken. Puur échte melk, yoghurt, drinkyoghurt, kwarkyoghurt en kaasjes. Maar ook dat alle andere ingrediënten 100% natuurlijk zijn. Zoals ons zongerijpte fruit. Gegarandeerd zonder kunstmatige toevoegingen. We kiezen altijd voor de zuiver zalige smaken. En we produceren ook nog eens lekker duurzaam. Zodat wij samen van de natuur kunnen blijven genieten.

terugHoe natuurlijk is een aardbei?
Goeie vraag. Want een aardbei is natuurlijk een aardbei. Maar als je ‘m gewoon rustig buiten laat groeien. In het seizoen. In de zon. In de regen. Op het veld.  In de volle grond. Als je ‘m daar lekker op smaak laat komen. Ja, dan is die aardbei natuurlijke wel net even natuurlijker. En dat is precies hoe we onze aardbeien bij Arla kweken.

terugWat houdt de term Biologisch in?
Lees hier op onze site ook meer over biologisch.

‘Biologisch’ is een beschermde term, en de hele keten van biologisch geteelde producten wordt streng gecontroleerd. Dit wordt in Nederland gecontroleerd door de door de overheid aangewezen organisatie Skal (hier vind je ook alle informatie over regelgeving). Op een biologisch product staat een keurmerk. Daarmee weet je dat het om een biologisch product gaat.

De biologische producten van Arla worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en ingrediënten en bevatten dus geen kunstmatige toevoegingen. Het fruit is biologisch dat wil zeggen onbespoten, en het krijgt meer tijd om te groeien. De koeien krijgen zoveel mogelijk ruimte om natuurlijk gedrag te vertonen: er worden eisen gesteld aan de stallen, en ze lopen zoveel mogelijk buiten. De koeien eten zelf ook biologisch, en krijgen geen preventieve antibiotica of hormonen.

terug
 


Waar komt de melk van Arla vandaan?
Verreweg het grootste deel van het Arla assortiment wordt gemaakt in Nederland met Nederlandse melk. Enkele yoghurts worden gemaakt in Denemarken. Daar worden de yoghurts op een speciale manier bereid waardoor ze extra zacht en rijk van smaak zijn. De extra milieubelasting als gevolg van het transport naar Nederland, meer specifiek de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transport van Denemarken naar Nederland, compenseren we.

terug


En de biologische melk van Arla?
We gebruiken zoveel als mogelijk Nederlandse biologische melk. Op dit moment is er echter niet voldoende biologische melk in Nederland beschikbaar om aan de groeiende vraag naar biologische zuivel te voldoen. Daarom betrekken wij een deel van onze biologische melk uit Denemarken. Van de melk die uit Denemarken komt compenseren wij de CO2-uitstoot als gevolg van het transport. Tegelijkertijd hopen we met onze vraag naar biologische melk het aanbod in Nederland te stimuleren.

terug