Media

Zoek in nieuwsarchief

Zoeken
   
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u voortaan ook de internationale Arla-nieuwsbrief (Engelstalig) ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in en klik op abonneer.

Abonneer

Media

20-03-2014 09:00

Arla stijgt naar niveau 4 MVO prestatieladder

Nijkerk –  Als eerste zuivelonderneming in Nederland is Arla Foods Nederland gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Twee jaar geleden werd Arla al gecertificeerd op niveau 3. Met de stijging de ladder bewijst de zuivelonderneming uit Nijkerk systematisch steeds verder te verduurzamen.

28-06-2012

Arla bekroond met Lean and Green Star

Nijkerk – Arla Foods Nederland heeft op woensdag 27 juni 2012 de Lean and Green Star ontvangen. Het logistieke verduurzamingsnetwerk Connekt heeft de Star uitgereikt aan Arla omdat de zuivelonderneming uit Nijkerk de afgesproken doelstellingen ruimschoots heeft gehaald. “De Lean and Green Star bevestigt dat Arla aan kop gaat op het gebied van CO2-reductie in de logistiek”, zegt Marco ter Maat, Manager Purchase & Sustainability van Arla Foods Nederland. “De CO2-uitstoot van het transport van onze zuivel hebben we het afgelopen jaar verminderd met maar liefst 10%.”

01-03-2012 08:10

Arla ontvangt certificaat MVO Prestatieladder

Nijkerk –  Als eerste zuivelonderneming in Nederland is Arla Foods Nederland afgelopen vrijdag, 24 februari 2012, gecertificeerd op niveau 3 van de MVO Prestatieladder. Daarmee bewijst de zuivelonderneming uit Nijkerk te beschikken over een managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat stelselmatig rekening houdt met de verwachtingen van stakeholders. Bovendien heeft Arla Foods een Zelfverklaring ISO 26000 opgesteld. Deze toont aan dat Arla de principes en richtlijnen van de internationale standaard voor duurzaam ondernemen ISO 26000 volledig heeft ingevoerd. De MVO Prestatieladder en ISO 26000 illustreren Arla’s vergaande ambities op het gebied van  duurzaamheid.

21-11-2011 10:05

Arla ontvangt Aanmoedigingstrofee ‘CO2 ambitie 2011’

Nijkerk –  Arla Foods Nederland heeft de Aanmoedigingstrofee ‘CO2 ambitie 2011’ ontvangen van de gezamenlijke Nederlandse Natuur- en Milieufederaties. Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) en Bernard ter Haar (directeur-generaal Ministerie van Infrastructuur & Milieu) overhandigden de trofee op 21 november 2011 aan Arla Foods Nederland.    De zuivelonderneming uit Nijkerk werkt aan een CO2-reductie van 48% in 2016 (ten opzichte van 2005). Zo wil het bedrijf warm water - dat vrijkomt bij de zuivelproductie -  gaan herbenutten als ‘hotfill’ voor de warmtekrachtkoppeling. Ook werkt Arla met partners aan een plan voor het gebruik van biogas.

17-10-2011 09:07

Arla geeft opnieuw impuls aan markt voor biologische zuivel

Nijkerk – Vandaag begint Arla Foods een zes weken durende campagne om de consumptie van biologische zuivel te stimuleren. Bij aankoop van 2 pakken Arla Biologisch kan iedere consument biologisch dineren met 50% korting: thuis met een Culinair Verspakket of bij een van de vele biologische restaurants in heel Nederland. Bij de introductie van Arla Biologisch in april 2010 heeft de zuivelonderneming uit Nijkerk zichzelf tot doel gesteld om de markt voor biologische zuivel in drie jaar tijd te verdubbelen. Nu - na anderhalf jaar - is die verdubbeling al bijna bereikt. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen over de omzet van biologische dagverse zuivel in de afgelopen 52 weken.

16-05-2011 10:26

Alle zuivelpakken Arla en Friesche Vlag dagvers met FSC-keurmerk

Nijkerk – Naast alle pakken van Arla zullen nu ook pakken van Friesche Vlag dagvers geleidelijk het FSC-keurmerk gaan dragen. In september 2010 introduceerde Arla Foods Nederland al FSC-verpakkingen voor haar biologische zuivel. In januari 2011 volgden FSC-gecertificeerde golfkartonnen omverpakkingen voor alle zuivel uit de fabriek in Nijkerk. De nieuwste stap is het FSC-gecertificeerde karton voor alle pakken met (biologische en reguliere) zuivel die Arla Foods Nederland onder merk produceert.

17-01-2011

Arla Foods Nederland en Smurfit Kappa Corrugated Benelux introduceren FSC-omverpakkingen

Nijkerk – Arla Foods Nederland gebruikt als eerste Nederlandse bedrijf FSC-gecertificeerde golfkartonnen omverpakkingen. Smurfit Kappa Corrugated Benelux levert deze duurzame secundaire verpakkingen sinds begin 2011. Alle zuivelproducten die Arla in haar fabriek in Nijkerk maakt, krijgen voortaan een omverpakking van FSC-gecertificeerd karton voor het transport van de zuivel naar de afnemers. Op 14 januari 2011 heeft David Gudden, Key Account Manager van Smurfit Kappa TWINCORR, symbolisch de eerste FSC-omverpakking overhandigd aan Marco ter Maat, Manager Purchasing & Sustainability van Arla Foods Nederland.

06-12-2010

Arla Foods Nederland stimuleert duurzame cacao

Nijkerk – Arla Foods Nederland introduceert vanaf deze week duurzame cacao voor al haar Friesche Vlag chocoladevla. Daartoe werkt de zuivelonderneming uit Nijkerk samen met het duurzaamheidsprogramma UTZ CERTIFIED. De chocoladevla van Friesche Vlag is de eerste chocoladevla in Nederland waarvoor uitsluitend duurzame cacao wordt gekocht. Alle cacao voor ‘Chocoladevla’ en ‘Dubbelvla Vanille Chocolade’ van Friesche Vlag is voortaan UTZ CERTIFIED. De liter- en halveliter-pakken dragen daarom het UTZ CERTIFIED-logo.

01-11-2010

Arla Foods Nederland stimuleert duurzame soja

Nijkerk – Arla Foods Nederland heeft voor duurzame soja een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Per 1 november 2010 ondersteunt de zuivelonderneming uit Nijkerk kleinschalige gezinsbedrijven in Brazilië bij hun duurzame sojateelt. De hoeveelheid soja die deze gezinsboeren telen, komt overeen met de helft van het sojaveevoer dat nodig is voor de melk die Arla gebruikt voor haar merkzuivel (Arla en Friesche Vlag). Voor de andere helft koopt Arla vanaf 2011 soja die voldoet aan de standaard van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS).

06-10-2010

Managing Director Ligthart neemt afscheid van Arla

Nijkerk - Marc Ligthart, Managing Director van Arla Foods Nederland, heeft besloten zijn carrière buiten Arla voort te zetten. Op 31 december 2010 beëindigt hij zijn werkzaamheden voor Arla. Ligthart heeft succesvol leiding gegeven aan de integratie van de zuivelonderneming uit Nijkerk (voormalig onderdeel van Friesland Foods) in Arla. Hij was verantwoordelijk voor de introductie van het Arla-merk op de Nederlandse markt en de ontwikkeling en uitvoering van het duurzaamheidsprogramma ‘Dichter bij de Natuur’.

  1 2