Media

Zoek in nieuwsarchief

Zoeken
   
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u voortaan ook de internationale Arla-nieuwsbrief (Engelstalig) ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in en klik op abonneer.

Abonneer

Arla Foods Nederland stimuleert duurzame cacao

06-12-2010

  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

Nijkerk – Arla Foods Nederland introduceert vanaf deze week duurzame cacao voor al haar Friesche Vlag chocoladevla. Daartoe werkt de zuivelonderneming uit Nijkerk samen met het duurzaamheidsprogramma UTZ CERTIFIED. De chocoladevla van Friesche Vlag is de eerste chocoladevla in Nederland waarvoor uitsluitend duurzame cacao wordt gekocht. Alle cacao voor ‘Chocoladevla’ en ‘Dubbelvla Vanille Chocolade’ van Friesche Vlag is voortaan UTZ CERTIFIED. De liter- en halveliter-pakken dragen daarom het UTZ CERTIFIED-logo.

Met de aankoop van gecertificeerde cacao ondersteunt Arla Foods Nederland boeren in ontwikkelingslanden bij hun duurzame cacaoproductie. De cacao is zowel verantwoord uit sociaal oogpunt als uit milieuoogpunt.
Op concernniveau ondersteunt Arla Foods al enige tijd de productie van maatschappelijk verantwoorde cacao via samenwerking met UTZ CERTIFIED. Dat gebeurt in het kader van het Corporate Social Responsibility-beleid van Arla Foods.
 
Dichter bij de natuur
“Het merk Friesche Vlag staat op de eerste plaats voor lekkere zuivel. Maar we benutten graag de mogelijkheid om al onze chocoladevla duurzamer te maken met UTZ CERTIFIED cacao”, zegt Louis Rippen, Marketing Director van Arla Foods Nederland. De stimulering van duurzame cacaoproductie maakt deel uit van Arla’s duurzaamheidsprogramma ‘Dichter bij de natuur’. Dit programma heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, distributie maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. Dat is een proces van voortdurende verbetering.
Algemeen directeur Han de Groot van UTZ CERTIFIED Good Inside: “Het is belangrijk dat maatschappelijk verantwoorde producten breed toegankelijk worden voor consumenten. Daarom zijn we blij dat Friesche Vlag als eerste met vla de duurzame cacaoproductie ondersteunt. Iedereen profiteert ervan. Consumenten kunnen genieten van duurzamere chocoladevla en de boeren worden geholpen bij de verbetering van hun cacaoteelt.”