Media

Zoek in nieuwsarchief

Zoeken
   
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u voortaan ook de internationale Arla-nieuwsbrief (Engelstalig) ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in en klik op abonneer.

Abonneer

Arla Foods Nederland implementeert
GREEN ORDER®

16-08-2010

  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

Nijkerk/Delft - Per 16 augustus 2010 zal Arla Foods Nederland de CO2‚-uitstoot op het gebied van het transport voor iedere levering berekenen en vermelden op de vrachtbrief. Dit stimuleert de afnemers van Arla om bestellingen te bundelen zodat de transportkilometers, het brandstofverbruik en de hoeveelheid CO2‚ verminderen. Arla is het eerste zuivelbedrijf in Nederland dat gaat werken met deze zogenoemde GREEN ORDER® van het Connekt-programma Duurzame Logistiek.

Aan de hand van afstand, volume en gewicht berekent Arla de C02‚-uitstoot van elke levering. De GREEN ORDER® is ontwikkeld door Mars Nederland en is een algemeen geaccepteerde standaard voor duurzame logistiek, gevalideerd door CapGemini, die door ketenpartners geadopteerd kan worden. Het programma Duurzame Logistiek van Connekt werkt aan een brede uitrol van de GREEN ORDER® in logistiek Nederland. GREEN ORDER® stimuleert maatschappelijk verantwoord bestellen, efficiency in het transport en efficiency bij de ontvangst van de bestelde producten. Door middel van scorecards zal Arla Foods gezamenlijke actieplannen voor duurzame logistiek met haar klanten gaan ontwikkelen.
 
Lean and Green
Arla Foods Nederland wil in 2020 klimaatneutraal zijn voor verpakkingen, productie en transport. In de periode 2005-2009 heeft Arla de CO2‚-uitstoot daarvan al teruggebracht met 23%.
Op basis van haar CO2‚-doelstellingen voor 2012 heeft de zuivelonderneming onlangs de Lean and Green Award ontvangen in het kader van het Connekt-programma Duurzame Logistiek. Daarmee is Arla erkend als een van de bedrijven die in Nederland aan kop gaan op het gebied van CO2‚-reductie in de logistiek.
 
Arla: Dichter bij de natuur
De introductie van Green Order maakt deel uit van Arla's duurzaamheidsprogramma  Dichter bij de natuur™. Dit programma heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, transport maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. Dat is een proces van voortdurende verbetering.