Geschiedenis
 
 
  •  

Geschiedenis

Arla Foods Nederland komt voort uit Friesland Foods Fresh en is sinds mei 2009 onderdeel van Arla Foods, een zuivelcoöperatie van 8000 melkveehouders in Zweden en Denemarken. Arla is de grootste producent van biologische zuivel in de wereld en heeft een geschiedenis die 130 jaar teruggaat.

Ons bedrijf levert dagverse zuivel uit Nijkerk en kaasspecialiteiten en boter uit Scandinavië.

Dagverse zuivel
De geschiedenis van de onderneming in Nijkerk begint in 1918. In dat jaar werd de Coöperatieve Fabriek van Melkproducten ‘De Volharding’ opgericht. Kenmerkend was onderlinge samenwerking gericht op verdere ontwikkeling, met een sterke maatschappelijke verankering. Dat typeert ook nu nog ons bedrijf. Samen met medewerkers en externe partners werken we voortvarend aan de verdere ontwikkeling van ons bedrijf terwijl we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle nemen.

Kaas en boter
Sinds de jaren zeventig is Arla Foods vanuit Denemarken actief op de Nederlandse markt met kaas. In 2002 kwam de eerste Arla-medewerker in Nederland voor de contacten met de Nederlandse markt. In 2006 volgde een tweede medewerker en kwam er een kantoor van Arla Foods amba in Lelystad. Medio 2009 is dit kantoor verhuisd naar de Arla-vestiging in Nijkerk, waar ‘kaas’ aanvankelijk een zelfstandig onderdeel bleef van Arla Foods amba.

Arla levert de kaas rechtstreeks vanuit Denemarken aan de detailhandel en bedrijven die de kaasproducten verwerken in hun eindproducten (zoals tapas en kaasbroodjes).
Sinds april 2011 levert Arla in Nederland ook boter, onder het wereldmerk Lurpak®.

Per 1 januari 2012 zijn de kaas- en boteractiviteiten volledig geïntegreerd in Arla Foods Nederland (officiële bedrijfsnaam Arla Foods B.V.).