Chili-aardappeltaart met tomatensalade

Chili-aardappeltaart met tomatensalade

Serveer de aardappeltaart als zelfstandig gerecht met de tomatensalade of als bijgerecht.
Rating (0 votes)

My rating

Chili-aardappeltaart met tomatensalade

Serveer de aardappeltaart als zelfstandig gerecht met de tomatensalade of als bijgerecht.

Recipe for 10 Portion portions

Chili-aardappeltaart

  • 500 g verse Roomkaas Naturel (AH Fromage Frais)
  • 8 eieren
  • 75 g fijngehakte chilipepers (zonder pitjes)
  • 900 g aardappelblokjes (bijna gaargekookt)
  • 2 fijngehakte uien
  • zout
  • peper

Tomatensalade

  • 800 g tomaten in plakjes
  • 200 g Arla Apetina® witte kaas plak
  • 100 g fijngesnipperde uien
  • 100 g olijven
  • 1 dl witte wijnazijn

Bereidingswijze

Klop de eieren los met de verse roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Roer chili, aardappelen en ui door het mengsel. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en smeer ze goed in met wat olie. Verdeel de vulling over de twee springvormen en bak het gerecht in ca. 60 min. in de oven bij 150°C. Schik de plakjes tomaat op een schaal. Snijd de plak kaas in blokjes. Bestrooi de tomaten met de witte kaas, de ui en de olijven. Besprenkel de salade met de witte wijnazijn. 2 springvormen (Ø: 22 cm, h: 6 cm) Serveer de aardappeltaart als zelfstandig gerecht met de tomatensalade of als bijgerecht.