Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Salade Caprese met citrusdressing

salade caprese

(0 stemmen)

 
 
 

4 personen

Bereiding:

Snijd de tomaten in gelijke dunne plakken.
Snijd de witte kaas in gelijke dunne plakken/blokken.
Boen de citroen en limoen goed schoon en rasp de schil van beiden met een rasp. En pers ze vervolgens uit.
Snijd de basilicum en de peterselie in dunne reepjes.
Maak de dressing door 4 eetlepels citrussap, samen met de olijfolie, versgemalen peper en zout tot een gladde dressing te kloppen. Of gebruik een staafmixer. Roer er dan 4 eetlepels fijngesneden kruiden en de rasp door.Leg de tomaat en witte kaas plakjes om en om op 4 borden, schenk er een ruime hoeveelheid dressing over.
Maak de salade Caprese tenslotte verder op smaak met versgemalen peper.
Serveer met krokant afgebakken brood.

 

 

 

Ingrediënten

 

4 rijpe vleestomaten
1 plak Arla Apetina® witte kaas
1 citroen, bij voorkeur biologisch
1 limoen, bij voorkeur biologisch
verse basilicum
platte peterselie
1 dl biologische Italiaanse olijfolie
versgemalen peper en zeezout
rucola