Danablu-koekjes

Danablu-koekjes

Rating (0 votes)

My rating

Danablu-koekjes

Recipe for 45 stukken portions

  • 25 g gepelde pistachenootjes
  • 1 gedroogde abrikoos
  • 1 gemberbolletje op siroop (ca. 15 g)
  • 125 g Castello Danablu® 50+
  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereidingswijze

Hak pistachenootjes, abrikoos en gemberbolletje zeer fijn, evt. in een minihakker. Werk de Danablu, de bloem en de boter door elkaar tot een fijne kruimelmassa. Voeg de gehakte ingrediënten en de cayennepeper toe. Kneed het deeg snel door tot een samenhangend geheel. Vorm van het deeg een rol (diameter ca. 4 cm) – voeg evt. wat bloem toe. Leg de rol verpakt in plastic folie ten minste twee uur (of tot de volgende dag) in de koelkast. Snijd de deegrol in dunne plakjes van ca. 3 mm en leg deze op met bakpapier beklede bakplaten. Garneer met de gehakte pistachenootjes. Bak de koekjes in het midden van de oven goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster. Lekker met een glaasje wijn of als ingrediënt in een groene salade.

Garnering

gehakte pistachenootjes

Serveer met

zwarte olijven

Baktijd

ca. 10 min. bij 175 °C.