Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Slasoep met voorjaarsgroenten

slasoep

(2 stemmen)

 
 
 

4-6 personen

Bereiding:

Maak de krop sla schoon door de bladeren los te halen tot het laatste blad, was de sla, sla ze droog in een doek of in de slacentrifuge. Snijd de sla vervolgens in reepjes.
Verwarm de boter in een pan met dikke bodem, voeg de sla toe en smoor ze even, schenk vervolgens de bouillon erop en laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken.
Maak intussen de overige groenten schoon en snijd de worteltjes en bosuitjes in plakjes/ringetjes.
Pureer de slasoep met een staafmixer of in de blender, voeg de tuinerwtjes, wortel en bosui toe en laat deze in ongeveer 5 minuten gaar worden.Snijd de kaas in lange reepjes.
Maak de slasoep met voorjaarsgroenten verder op smaak met wat fijngehakte peterselie of lavas naar smaak.
Serveer de slasoep met voorjaarsgroenten en reepjes witte kaas met geroosterd brood.
Voeg voor een niet vegetarische variant uitgebakken magere spekreepjes toe.


 

 

Ingredienten

2 kroppen sla
50 g boter
8 dl groentebouillon
1,5 dl slagroom
100 g tuinerwtjes (eventueel diepvries)
100 g worteltjes
2 bosuitjes
150 g Arla Apetina® kaasplak
versgemalen peper en zout
platte peterselie of lavas (maggiplant)