Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Groentepaella

groentepaella

(1 stemmen)

 
 
 

4-6 personen

Bereiding:

Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden.
Voeg in één keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst.
Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de tuinerwtjes en de groene asperges kort in kokend water met wat zout.
Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn.
Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte kaasblokjes.
Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngehakte peterselie. Garneer met de fijngeknipte bieslook.

 

Ingrediënten

 2 teentjes knoflook

2 sjalotjes
5 el olie (van de kaasblokjes)
350 g risottorijst
1 l groentebouillon
300 g tuinerwtjes of jonge capucijners (diepvries)
200 g groene asperges of sperzieboontjes
1 rode paprika
100 g romaatjes
1 pot Arla Apetina® blokjes in olie
bosje platte peterselie en bosje bieslook
bosje bieslook