Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Indiase visspiesjes met yoghurt

Arla26

(1 stemmen)

 
 
 

Een lekkere lichte snack of exotisch voorafje


Duur:                          10 minuten + 12 uur wachten
Aantal personen:         4 personen



Bereiding: 


Leg je prikkers in water te weken om verbranden later te voorkomen. Snijd de vis in blokjes. Roer 100 ml yoghurt om met een eetlepel garam masala. Schep de vis om met de yoghurtmarinade en laat een uur op en koele plek staan. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vis in een vergiet even uitlekken en rijg de blokjes aan de spiesjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de visspiesjes erop. Bak ze middenin de oven in 10-15 minuten gaar en lichtbruin. Serveer ze direct. Lekker met zoetzuur van komkommer, rode ui & koriander Garam Masala betekent "heet mengsel" in India. Vaak zit er in: koriander, komijn, gember, zwarte peper, kardemon, kruidnagel, laurier en nootmuskaat. Het is ook verkrijgbaar bij een goed gesorteerde toko.

 

Ingrediënten

 
houten prikkers
300 gr stevige witvis
100 ml Arla biologische volle yoghurt
Olie
1 el garam masala