Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Karnemelk scones

Arla6

(0 stemmen)

 
 
 

Zacht-zoete broodjes perfect voor een high tea

Aantal personen:                8 personen
Duur ( in minuten):          40 minuten


Bereiding:


Verwarm de oven voor op ca. 200 °C.
Meng bloem, bakpoeder, boter en zout in een kom.
Kneed er met koele handen of in de keukenmachine korrels van.
Kneed er nu de karnemelk door tot een soepele bal.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 centimeter dik.
Steek met een uitsteekvorm of een kopje rondjes uit je deeg.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en bestrijk ze dun met karnemelk. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer ze warm met jam en Engelse 'clotted cream' of lobbig geklopte slagroom.

Tip: Als je de scones een dag tevoren bakt, zet ze voor het serveren nog 5 minuten in een hete oven

 

Ingrediënten

 
500 g bloem
1 zakje bakpoeder
125 g koude boter, in blokjes
Zout
150 ml Arla biologische karnemelk
Clotted cream' of lobbige slagroom
Jam
 
 

Aanverwante producten