Karnemelk scones
Rating (0 votes)

My rating

Karnemelk scones

Aantal personen

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • zakje bakpoeder
  • 125 g koude boter in blokjes
  • zout
  • 150 ml Arla® biologisch Karnemelk
  • lobbige slagroom of clotted cream
  • jam

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ca. 200 °C.

Meng bloem, bakpoeder, boter en zout in een kom.

Kneed er met koele handen of in de keukenmachine korrels van.

Kneed er nu de karnemelk door tot een soepele bal.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 centimeter dik.

Steek met een uitsteekvorm of een kopje rondjes uit je deeg.

Leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en bestrijk ze dun met karnemelk. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer ze warm met jam en Engelse 'clotted cream' of lobbig geklopte slagroom.

Duur

40 minuten

Tips

Tip: Als je de scones een dag tevoren bakt, zet ze voor het serveren nog 5 minuten in een hete oven