Kip in Karnemelk
Rating (0 votes)

My rating

Kip in Karnemelk

De kip wordt heel zacht van de karnemelk en krijgt een heerlijk krokant korstje.

Aantal personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 200 ml Arla® biologisch Karnemelk
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 el olie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Snijd de kippenbouten doormidden. Meng de karnemelk om met het paprikapoeder, de knoflook, de olie en een eetlepel zout. Schenk dit over de kip. Laat minstens 2 uur op een koele plek marineren.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kip even uitlekken in een vergiet. Leg de stukken kip op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.Bestrooi met peper naar smaak. Bak de kip midden in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met friet of gebakken aardappels en een groene salade.

Duur

60 minuten + 2 uur marineren

Tips

Tip: Zet de kip een dag van tevoren in de marinade, zo kun je hem de volgende dag direct bereiden.