Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Kip in Karnemelk

Arla24

(1 stemmen)

 
 
 

De kip wordt heel zacht van de karnemelk en krijgt een heerlijk krokant korstje.


Duur:                          60 minuten + 2 uur marineren
Aantal personen:         4 personen



Bereiding: 


Snijd de kippenbouten doormidden. Meng de karnemelk om met het paprikapoeder, de knoflook, de olie en een eetlepel zout. Schenk dit over de kip. Laat minstens 2 uur op een koele plek marineren.Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kip even uitlekken in een vergiet. Leg de stukken kip op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.Bestrooi met peper naar smaak. Bak de kip midden in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Lekker met friet of gebakken aardappels en een groene salade.

Tip: Zet de kip een dag van tevoren in de marinade, zo kun je hem de volgende dag direct bereiden.

 

Ingrediënten

 
4 kippenbouten
200 ml Arla biologische karnemelk
1 el paprikapoeder
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el olie
zout
versgemalen peper