Mediterraan uientaartje

Mediterraan uientaartje

Rating (0 votes)

My rating

Mediterraan uientaartje

  • 3 grote uien
  • 50 g boter
  • suiker
  • olijfolie
  • 200 g Arla Apetina® blokjes 10% in water
  • 1 verpakking diepvries deeg voor hartige taart
  • versgemalen peper
  • versgemalen tijm

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Smelt de boter, doe de uiringen erin en fruit ze in de boter op een heel laag vuur tot ze zacht zijn, maar niet bruin zijn. Voeg 2 eetlepels suiker en een snufje zout toe en laat de uiringen goudbruin karameliseren. Roer regelmatig om. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm, doorsnee 22 cm, met de ontdooide deeg voor hartige taart. Maak het uienmengsel verder op smaak met versgemalen peper en wat fijngehakte tijm. Laat de kaasblokjes iets uitlekken en schep ze door het uienmengsel. Vul de bekleedde taartvorm met het uien/kaasmengsel. Bak de hartige taart in het midden van de voorverwarmde oven in 10 - 15 minuten goudbruin.