Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Zomers stamppotje

stamppotje
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(10 stemmen)

 
 
 

4 personen

Schil en kook de aardappelen in een laagje water en wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de sla kleiner, giet de maïs af, snijd de lente uitjes heel fijn.
Laat de kaasblokjes uitlekken, bewaar de gekruide olie.
Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht en stamp ze samen met de lente uitjes, crème fraîche, peper en nootmuskaat tot een stevige puree. Voeg eventueel wat kookvocht of gekruide olie toe.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes schep ze samen met de sla, de maïs en de uitgelekte kaasblokjes door de puree. Maak de stamppot verder op smaak met versgemalen peper en nog 3 eetlepels kruidenolie van de kaas.
Als de stamppot te veel is afgekoeld, zet de pan dan nog even terug op het vuur. Voor een vlees variant kunnen er ook uitgebakken magere spekreepjes toegevoegd worden.

 

Ingrediënten

1 ½ kg kruimige aardappelen

zout

1 krop Romeinse of krop sla

1 blikje maïs

3 lente uitjes

6 zongedroogde tomaatjes, op olie

150 g Arla Apetina® Classic blokjes in olie

125 ml crème fraîche

versgemalen peper

mespunt nootmuskaat