Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Mediterrane witte kaassnacks met dadels

Mediterrane_dadels
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(0 stemmen)

 
 
 

48 stuks

Bereiding:

Dek de ontdooide velletjes fillobladerdeeg af met een vochtige doek. Hak de kaasblokjes, dadels en gember fijn in een keukenmachine of blender (hoogste snelheid, ca. 1 minuut).
Bestrijk 1 vel fillobladerdeeg met gesmolten boter. Leg hierop een tweede vel fillobladerdeeg en druk de vellen goed samen bijv. met een deegroller. Bestrijk het "dikke vel" met een kwart van het kaasmengsel. Verdeel het in 12 vierkantjes. Rol elk vierkantje van hoek tot hoek (diagonaal) op en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de rolletjes met boter. Bak de rolletjes in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Herhaal dit nog 3 maal tot u in totaal 48 rolletjes heeft. Serveer lauwwarm als snacks.

Baktijd: ca. 10 minuten bij 225 °C / gasovenstand 5.

Serveer met: verse dadels.

Tip: U kunt de Mediterrane witte kaassnacks ca. 2½ uur van tevoren maken en met boter bestrijken. Bewaar ze op een koele plek tot u ze afbakt. Overgebleven kaasblokjes kan worden gebruikt als onderdeel van een ander gerecht, bijv. als vulling van een omelet.

 

 

Ingrediënten

 
8 vellen fillobladerdeeg (à ca. 36 x 46 cm), ontdooid
200 g Arla Apetina® witte kaasblokjes
250 g verse dadels, ontpit
2½ eetl. verse, fijngehakte gemberwortel
75 g gesmolten boter