Pizza met artisjokken en mosselen
Rating (0 votes)

My rating

Pizza met artisjokken en mosselen

Aantal personen

Ingrediënten

  • 10 g boter
  • 75 g grofgehakte uien
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 12 blikje tomatenblokjes
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 34 theel. grof zout
  • versgemalen peper
  • 1 blik artisjokharten (á 400 g)
  • 250 g gekookte mosselen (zonder schelp)
  • 2 pizzabodems (diameter ca. 20 cm)
  • 150 g Arla Finello® Pizza geraspte kaas

Bereidingswijze

Tomatensaus

Verhit de boter in een koekenpan op een hoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden. Fruit hierin ui en knoflook. Voeg tomaten, oregano, zout en peper toe. Laat de saus ca. 15 min. zonder deksel pruttelen op een matig hoog vuur. Breng op smaak. De tomatensaus moet dik zijn.

Vulling

Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Halveer de artisjokharten overlangs. Laat de mosselen uitlekken.

Verdeel eerst de tomatensaus over de twee bodems, dan de artisjokharten en tot slot de mosselen. Bestrooi de pizza's met de geraspte kaas en bak ze in het midden van de oven gaar.

Baktijd

ca. 25 min. bij 200°C.