Pizza met kip

Pizza met kip

Rating (0 votes)

My rating

Pizza met kip

  • 400 g gepelde tomaten
  • ½ eetlepel olie (bijv. olijfolie)
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 theel. zoete chilisaus
  • ¾ theel. zout
  • versgemalen peper
  • 2 voorgebakken pizzabodems (diameter ca. 23 cm)
  • 150 g kip, in reepjes
  • 50 g rode uien dunne partjes
  • ½ theel. zout
  • versgemalen peper
  • 150 g Arla Finello® Pizza

Bereidingswijze

Laat de tomaten uitlekken in een zeef, snijd ze in stukjes en druk er met een lepel zoveel vocht uit dat er nog ca. 100 g tomaat overblijft. Doe de tomaten in een kom en roer er olie, knoflook, chilisaus, zout en peper door. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tomatenmengsel over de twee pizzabodems. Leg hierop de kip en de ui en strooi er zout en peper over. Bestrooi de pizza's met Pizzakaas en bak ze in het midden van de oven gaar.

Serveer met

groene salade.

Baktijd

ca. 15 min. bij 225 °C