Ravioli met romige spinazie

Ravioli met romige spinazie

Rating (0 votes)

My rating

Ravioli met romige spinazie

  • 200 g bloem (en extra voor uitrollen)
  • 1 pot Arla Apetina® blokjes (bewaar de olie)
  • 2 eieren
  • 300 g spinazie
  • 1 sjalotjes
  • creme fraîche
  • versgemalen peper
  • 75 g Arla Finello® Pasta Pamellano
  • 2 el fijngeknipte basilicum
  • zout

Bereidingswijze

Zeef de bloem met 1 theelepel zout. Doe het met de eieren in de keukenmachine. Voeg zoveel olie van de kaasblokjes toe totdat een compact deeg ontstaat. Laat het 1 uur in de koelkast rusten. Roerbak de spinazie heel kort, hak ze fijn en druk het vocht eruit. Roer er de uitgelekte witte kaasblokjes door. Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol het pastadeeg uit tot 2 deeglappen van gelijke grootte. Verdeel de vulling over 1 deeglap. Schep steeds 2 theelepels vulling op het deeg met telkens ca. 3 cm tussenruimte. Bestrijk het deeg tussen de hoopjes vulling met losgeklopt ei. Leg de tweede deeglap over de vulling. Druk de deeglappen op elkaar. Snijd het in vierkanten. Druk de randjes goed aan, eventueel met een vork. Breng in een stoompan water aan de kook. Leg de ravioli in het bovenste deel van de stoompan. Leg het deksel op de pan en stoom de ravioli in ongeveer 8 minuten gaar. Verdeel de ravioli over 4 voorverwarmde borden. Schenk op elk portie ravioli een beetje creme fraîche. Bestrooi tenslotte met versgemalen peper, Arla Finello® Pasta Pamellano, basilicum en nog wat olie van de kaasblokjes.