Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Risotto met kip

Risotto_kip
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(2 stemmen)

 
 
 

4 personen

Bereiding:

Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan op een hoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden. Fruit de helft van het kippenvlees en de knoflook ca. 1½ minuten. Neem het uit de pan en houd het warm. Herhaal dit met 1/3 van de boter en het laatste kippenvlees en knoflook.

Verhit de rest van de boter in de pan op een hoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden. Laat de rijst ca. 1 minuut fruiten. Voeg 2 dl bouillon toe. Laat de rijst met het deksel op de pan ca. 12. minuten zachtjes koken. Roer af en toe en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe - telkens wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg dan de bleekselderij en de rest van de bouillon toe en laat de rijst met het deksel op de pan nog ca. 3 minuten zachtjes koken. Voeg het vlees, de tomaten en zout en peper toe. Laat de risotto door en door warm worden en breng op smaak. Roer de geraspte kaas door de risotto en serveer direct in een grote, warme schaal. Geef er geraspte kaas en brood bij.

Tip: U kunt risottorijst vervangen door dessertrijst.

 

Ingrediënten

 
25 g boter
3 kipfilets in dunne reepjes
(ca.400 g)
2 kleine teentjes knoflook, geperst

4 dl risottorijst (ca. 340 g)
8 dl groentebouillon
6 stengels bleekselderij in dunne, schuine plakjes (ca. 300 g)
200 g gehalveerde kerstomaten
3/4 theel. grof zout
versgemalen peper
150 g FINELLO Light geraspte kaas 
knoflook en oregano

 

Declaration

Per 100 gram

 

* of RDI = Recommended Daily Intake

 

Aanverwante producten