Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Paddestoelen omelet

omelet

(1 stemmen)

 
 
 

4 personen

Bereiding:

Breek per omelet 2 eieren los boven een kom. Doe er de peper, zout en 2 eetlepels melk erbij. Klop vervolgens goed los met een garde.
Laat de kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie.
Snijd de paddestoelen in plakjes en de sjalotjes en knoflook heel fijn. Bak ze in een koekenpan in wat van de bewaarde olie en bak hierin de paddestoelen, sjalotjes en knoflook op een matig vuur ongeveer 8 minuten, voeg dan de tijm en fijngehakte peterselie toe. Houd het op een laag vuur warm.
Verwarm in een andere koekenpan wat olie van de kaasblokjes op een matig vuur.
Giet het eimengsel in de pan. Schuif met een spatel de zijkant van de gestolde omelet naar het midden en houd de pan iets schuin, laat de zijkanten vollopen met vloeibaar eimengsel. Doe hetzelfde met de andere kant. Deze handelingen moeten snel gebeuren, ± 40 seconden.
Draai de omelet niet om, maar schuif een spatel onder de omelet en klap de ene helft over de andere.
Laat de omelet uit de pan glijden en serveer direct met de gebakken paddestoelen. 

Vulling variaties
Voeg eventueel fijngehakte verse kruiden of Arla Finello® Pizzakaas toe aan het losgeklopte eimengsel.
Ook lekker om in plaats van paddestoelen gesneden boerensoep groenten of tomaatblokjes met ham te gebruiken en schep die op de gebakken omelet vlak voor het dubbelvouwen.

 
 

 

Ingrediënten

8 eieren

versgemalen peper en zout
8 el melk
100 g Arla Apetina® blokjes in olie
250 g gemengde paddestoelen
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
platte peterselie