Salade met Danablu en vijgen

Salade met Danablu en vijgen

Rating (0 votes)

My rating

Salade met Danablu en vijgen

Recipe for 3 Portion portions

Salade

  • 175 g ijsbergsla in reepjes (ca. 1 liter)
  • 100 g grofgeraspte wortels
  • 75 g gesnipperde rode uien
  • 75 g Castello Danablu®
  • 25 g geroosterde, gepelde walnoten
  • 100 g gedroogde vijgen in stukjes gesneden

Dressing

  • 2 el balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • (fijn) zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 el walnotenolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl gedroogde tijm

Garnering

  • tuinkers

Bereidingswijze

Dressing

Klop alle ingrediënten tot een dressing en breng op smaak. Doe de sla, de wortel en de ui in een grote schaal. Verdeel hierover de in stukjes gesneden Danablu, de walnoten en de vijgen. Schenk een beetje dressing over de salade en geef de rest er apart in een schaaltje bij.

Tips

U kunt de ijsbergsla vermengen met een andere slasoort, bijv. rode krulsla (lollo rosso).

Serveer met: brood.