Salade van gemarineerde champignons en witte kaas

Salade van gemarineerde champignons en witte kaas

Rating (0 votes)

My rating

Salade van gemarineerde champignons en witte kaas

Marinade

  • 25 g zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
  • 1 dl kokend water
  • citroensap
  • ½ theel. zout
  • versgemalen peper
  • 3 el olie (bijv. druivenpitolie)

Salade

  • 450 g champignons in plakjes
  • 175 g groene salade, in grote stukken gescheurd
  • 75 g kleine, niet te scherpe uien in dunne partjes
  • 200 g verse dunne sperziebonen of haricots verts, gekookt
  • 200 g Arla Apetina® kaasplak

Bereidingswijze

Marinade

Doe de gedroogde tomaten in een grote kom en overgiet ze met het water. Laat de tomaten ca. 3 minuten wellen. Voeg citroensap, zout en peper toe. Klop de olie er scheutje voor scheutje door.

Salade

Leg de champignons in de marinade en laat ze ca. 15 minuten afgedekt marineren bij kamertemperatuur. Schep het mengsel tijdens het marineren een paar keer door elkaar. Verdeel de sla over een grote schaal. Schik hierop de champignons met de marinade, de ui, de haricots verts en de kaasblokjes.

Serveer met

gebakken lamshaasje en stokbrood.

Tips

In plaats van haricots verts kunt u peultjes gebruiken.