Yoghurt taart met gekonfijte limoen
Rating (0 votes)

My rating

Elke dag

Yoghurt taart met gekonfijte limoen

Recipe for 12 Portion portions

Ingrediënten

  • 200 g country cookies
  • 25 g boter
  • 5 gelatinevelletjes
  • 250 ml slagroom
  • 400 ml Arla® biologisch Volle Yoghurt
  • 100 g suiker
  • gekonfijte limoen

Bereidingswijze

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller. Smelt de boter en schep de boter goed door de koekkruimels.

Leg de gelatinevelletjes in koud water te weken. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Verdeel het boter-koekmengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

Verwarm de slagroom, laat de gelatinevelletjes uitlekken en laat ze al roerend oplossen in de slagroom. Roer in de grote kom de yoghurt de suiker en het slagroommengsel goed door elkaar.Schenk dit voorzichtig op de koekbodem.

Laat de taart een uur of 2 opstijven in de koelkast.Garneer met gekonfijte limoen.

Tips

Breng 150 ml water met 150 g suiker zachtjes aan de kook, voeg de fijngesneden groene schil van 2 limoenen toe.