Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Yoghurt taart met gekonfijte limoen

Arla22

(1 stemmen)

 
 
 

Heerlijk frisse taart


Duur:                      15- 20 minuten
Aantal personen:         12 personen



Bereiding: 


Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter en schep de boter goed door de koekkruimels.
Leg de gelatinevelletjes in koud water te weken.
Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.
Verdeel het boter-koekmengsel over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Verwarm de slagroom, laat de gelatinevelletjes uitlekken en laat ze al roerend oplossen in de slagroom. Roer in de grote kom de yoghurt de suiker en het slagroommengsel goed door elkaar.Schenk dit voorzichtig op de koekbodem. Laat de taart een uur of 2 opstijven in de koelkast.Garneer met gekonfijte limoen.

Tip: Breng 150 ml water met 150 g suiker zachtjes aan de kook, voeg de fijngesneden groene schil van 2 limoenen toe.

 

Ingrediënten

 
200 g country cookies
25 g boter
5 gelatinevelletjes
250 ml slagroom
400 ml Arla biologische volle yoghurt
100 g suiker
gekonfijte limoen