Zoek recept

    
 
 
 
 
 
 
 
Zoeken
 
 

Frittata van paprika, tomaat en kaasblokjes

frittata
  • Tip een vriend(in)
  • Afdrukken

(1 stemmen)

 
 
 

4 personen

Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in brede repen. Snijd de tomaten in kwarten verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
Verwarm 4 eetlepels olie van de kaasblokjes, fruit hierin de fijngesneden sjalotjes en knoflook glazig. Voeg de tomaten en paprika’s toe en bak ze even mee.
Klop de eieren in een grote kom los, maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en 2 eetlepels fijngehakte verse oregano.
Schep de uitgelekte kaasblokjes door het eimengsel samen met de paprikareepjes, de tomaten kwarten en de glazig gebakken sjalotjes en knoflook.
Verwarm 3 eetlepels olie van de kaasblokjes in een koekenpan, schenk het groente-eimengsel erin, bak de frittata op een laag vuur met het deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin aan de onderkant.
Laat de frittata op een deksel glijden, doe nog wat olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Laat de frittata in nog 5 minuten helemaal gaar worden. Bestrooi eventueel met nog wat versgemalen peper en serveer met het vers afgebakken brood in plakken gesneden en wat sla.

 

Ingrediënten

1 pot Arla Apetina® kaasblokjes in olie
2 rode paprika’s
3 stevige tomaten
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 eieren
verse oregano

versgemalen peper en zout
een heel ongesneden brood