Trots op onze boeren

Arla steunt haar leden: ‘Boeren verdienen waardering voor de prachtige producten die zij iedere dag maken!’

Vandaag demonstreren Nederlandse boeren in Den Haag. Zij willen hiermee een signaal afgeven aan de politiek en de maatschappij. Ook een aantal Arla melkveehouders zijn naar Den Haag getrokken om hun geluid te laten horen. 

Johan van den Boer, voorzitter van de Nederlandse districtsraad van Arla, en Bas Padberg (Managing Director Arla Foods Nederlands, België en Frankrijk) begrijpen de onvrede onder boeren goed. Aldus Bas: ‘Boeren verdienen maatschappelijke waardering voor de prachtige, voedingsrijke producten die zij iedere dag produceren. De laatste jaren is er veel over de sector uitgestort in termen van toenemende regelgeving en kritiek. Daarbij is het positieve geluid vaak veel minder goed hoorbaar.’

‘En dat terwijl de Nederlandse melkveehouderij voorop loopt op het gebied van steeds duurzamer en diervriendelijker produceren’, vervolgt Johan. ‘Dit betekent echter niet dat we ons niet moeten blijven ontwikkelen. Dit verwacht de consument en de klant van ons en de sector heeft keer op keer aangetoond deze verwachtingen waar te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van antibioticagebruik, weidegang en emissiearme stallen. 

Johan vult aan: ‘Het merendeel van de burgers in Nederland staat sympathiek tegenover de agrarische sector. Laten we dat koesteren en vandaag zorgen dat nóg meer mensen onze sector gaan omarmen!’

trots op onze boeren

Bovenstaand de advertentie zoals op 28 september 2019 gepubliceerd in de Telegraaf, waarin Arla samen met haar de andere zuivelondernemingen haar waardering uitspreekt voor de melkveehouders in Nederland.