Arla Foods geeft

Onze verantwoordelijkheid

We willen groeien en we vinden het belangrijk hoé dat gebeurt.

We willen ons bedrijf laten groeien. Maar we weten dat succes op lange termijn alleen mogelijk is als we verantwoordelijk handelen ten opzichte van het milieu en de gemeenschappen waarvan we deel uitmaken en daarnaast een meerwaarde betekenen voor onze klanten en de consument.

We zorgen ervoor dat we op een duurzame en verantwoorde manier te werk gaan om de reputatie, winstgevendheid en groei van het bedrijf te waarborgen en verder te ontwikkelen, terwijl we zorg dragen voor mensen.

Wij ondersteunen de

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

In september 2015 keurde de VN 17 nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen goed,  de Sustainable Development Goals (SDG’s). De doelstellingen gaan van een breed perspectief uit en zijn relevant voor alle landen, zowel de rijke als de arme. Om deze doelstellingen werkelijkheid te laten worden, moeten alle landen, ondernemingen en organisaties de noodzakelijke veranderingen uitvoeren.

Voor Arla Foods is de reis al begonnen.Wij ondersteunen weliswaar alle SDG’s, maar we concentreren onze inspanningen op de drie doelstellingen waar we de grootste positieve impact kunnen hebben, namelijk de nummers 2, 8 en 12.

Lees meer (in het Engels)
Onze inspanningen

Verantwoorde bedrijfsvoering

Arla Foods is een wereldwijde onderneming in handen van melkveehouders. Bij ons is het een gegeven dat winstgevendheid en een verantwoorde bedrijfsvoering hand in hand gaan, zowel bij de aankoop als de verkoop. Daar zijn toewijding, samenwerking en integriteit voor nodig.

Meer weten
Onze inspanningen

Gezondheid en voeding

Het leveren van veilige producten heeft voor ons topprioriteit. Daarnaast willen we producten aanbieden die voldoen aan de voedingsbehoeften van consumenten en tegelijk inspireren tot een gezonder voedingspatroon. Daarvoor bieden we een gevarieerd assortiment van voedingsrijke producten en stellen we recepten en transparante informatie ter beschikking.

Lees verder
Onze inspanningen

Duurzame melkproductie

We hebben een natuurlijk belang bij hoge standaarden voor dierenwelzijn, melkkwaliteit en ultramoderne productiefaciliteiten. We streven naar de best mogelijke omgang met het milieu en werken continu aan de vermindering van onze impact op het milieu, van de boerderij tot aan de consument.

Meer weten
Onze inspanningen

Respectvolle relaties

Onze internationale activiteiten bieden werkgelegenheid aan veel mensen en economische groei. Wij hechten waarde aan de relaties die we hebben met mensen, organisaties en gemeenschappen. Wederzijds begrip en respect staat voorop bij alle relaties die wij onderhouden.

Lees verder
Transparante communicatie

Corporate Responsibility Verslagen

Bekijk al onze internationale Corporate Responsibility Verslagen en het archief van de afgelopen jaren.

Overzicht
Onze verantwoordelijkheid

Code of Conduct

Onze gedragscode bevat de principes achter onze bedrijfsvoering en is de spil waar het verantwoorde werk van Arla Foods om draait.

Download onze Code of Conduct