Duurzaamheidsprogramma

Maatschappelijke betrokkenheid

Ons beleid op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid is onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma Dichter bij de natuur. Onze maatschappelijke ondersteuning uit zich in de vorm van vrijwilligerswerk en/of giften.

Ondersteuning natuur

Arla Foods Nederland is al sinds medio 2010 partner van Natuurmonumenten. Via deze samenwerking bieden we het Landgoed Oldenaller (tussen Nijkerk en Putten) financiële ondersteuning. Daarnaast is Arla Foods Nederland officieel ‘vriend’ van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Daarmee versterken we de landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische kwaliteiten én de economische vitaliteit in het gebied.

DoSocial

Arla Foods Nederland is één van de initiatiefnemers van het platform DoSocial, dat in september 2013 officieel is gelanceerd. Doel van DoSocial is om sociale initiatieven binnen zorginstellingen te stimuleren en uit te (laten) voeren. DoSocial wil “hulpbehoevenden het beste jaar ooit” geven. Het kan gaan om landelijke maar ook om lokale acties. DoSocial heeft een zogenaamde ‘sociale voorraadkast’ waarin bedrijven, particulieren en zorginstellingen hun creativiteit, initiatieven, ideeën, materiaal, vaardigheden of gewoon vrije tijd virtueel ‘stallen’ voor toekomstig gebruik. Zorginstellingen kunnen hun projectverzoeken ook in deze database kwijt. Zo komen vraag en aanbod gemakkelijk bij elkaar. De rode draad in alle projecten is dat ze leiden tot meer sociaal contact, minder eenzaamheid, leuke uitjes, zinvolle dagbesteding en een fijne oude dag. Als DoSocial-partner levert Arla naast een jaarlijkse vaste financiële bijdrage ook ‘uren’ van medewerkers.