niet zomaar melk

Onze melk is niet zomaar melk

Arla biologische melk is wezenlijk anders dan de reguliere melk in de supermarkt. We leggen uit waarom:         

• Onze biologische zuivel wordt ‘puur natuurlijk’ gemaakt. We werken volgens biologische richtlijnen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de koeien lekker naar buiten kunnen en er geen kunstmest of chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op het land. Dat is wel zo natuurlijk. De wei staat dus niet alleen vol met koeien, maar ook met vogels, vlinders en kruiden. Wij geloven dat als je goed voor een koe zorgt, zij dat ook voor jou doet. En dat mag best wat meer kosten (en opleveren voor de boer)!
• De smaak van de Arla biologische melk is lekker romig. Enerzijds komt dit doordat de eiwit/vet verhouding iets anders is dan bij gewone melk. Het eiwitgehalte in biologische melk is wat lager. Daarnaast verwerken wij de melk op een andere manier, namelijk hoog gepasteuriseerd. Ook dat geeft de melk een andere smaak. Proef het zelf maar eens!
• De verhouding eiwit/vet in combinatie met het hoge pasteuriseren zorgt er ook voor dat Arla biologische melk betere schuimeigenschappen heeft en dus perfect is om cappuccino mee te maken! Dat beamen veel barista’s die graag met onze melk werken.

                                

• Oh ja, en de Arla biologische melk wordt in aparte melkwagens opgehaald bij de boer en gescheiden verwerkt tot eindproduct in onze fabriek in Nijkerk. Zo kun je er zeker van zijn dat de melk van onze boeren ook echt in jouw pak terecht komt!