Melk

Arla Foods Nederland heeft op dit moment geen 'eigen' melkveehouders maar oefent met haar marktvraag invloed uit op de melkleveranciers. Bij onze inkoop van melk houden we rekening met dierenwelzijn.

We gebruiken voor al onze dagverse merkzuivel alleen melk die gegarandeerd afkomstig is van koeien die van het voorjaar tot in het najaar, ten minste 6 uur per dag, minimaal 120 dagen per jaar in de wei lopen (weidemelk*).
Dus alle melk, karnemelk, yoghurt, vla en andere dagverse zuivel van de merken Arla en Melkunie maken we uitsluitend met weidemelk.

* met uitzondering van Arla Lactofree

In 2020 willen we dat 20% van onze producten biologisch is; gemaakt van melk afkomstig van biologische koeien. Deze melkkoeien krijgen 100% biologisch voer en hun wei is niet bewerkt met kunstmest of chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen. Biologische koeien krijgen geen preventieve geneesmiddelen en worden bij voorkeur niet onthoornd. Er gelden diervriendelijke normen voor de hoeveelheid stalruimte.
Als het aan ons ligt komt onze biologische melk alleen maar van koeien in Nederland.
 Eko-Holland, een samenwerkingsverband van 100 biologische melkveehouders levert ons melk. Maar wanneer er een tekort aan biologische melk in Nederland is, zal Arla Denemarken (de grootste producent van biologische melk in de wereld) een deel leveren. De CO2 die bij het vervoer naar Nederland vrijkomt, compenseren we dan via de organisatie Trees for All in het project Ecologische Corridors in Bolivia.