בטוח וטרי

Veilig en vers

Het leveren van veilige en hoogwaardige producten heeft voor ons topprioriteit. Ons kwaliteitsprogramma Arlagården zorgt ervoor dat onze melk voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit.

Lees meer over onze coöperatie

Voedselveiligheid en versheid gaan hand in hand

Iedereen vindt voeding van hoogwaardige kwaliteit belangrijk. Dat geldt ook voor onze melkveehouders. Wij controleren de kwaliteit van onze melk voortdurend en dat betekent dat we de melk gedurende de reis van de koe tot aan jouw koelkast meerdere malen testen. De testresultaten worden zorgvuldig gedocumenteerd om een constante kwaliteit en veilige, schone producten te waarborgen.

Zo vers als het maar kan

Onze melkveehouders melken hun koeien elke dag. Direct na het melken wordt de melk op de boerderij afgekoeld tot een veilige opslagtemperatuur. Vervolgens wordt de melk dagelijks - of om de dag - opgehaald en komt koel en vers onze zuivelfabrieken binnen.

בטיחות באוכל

Kwaliteitsprogramma van wereldklasse

De melkveehouders van Arla Foods beschikken over een uniek kwaliteitsprogramma: Arlagården. Dit programma stelt hoge eisen aan de manier waarop onze melk wordt geproduceerd, op het gebied van melkkwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn en het milieu. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de koeien dagelijks worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en in een goede conditie. Arlagården is een uniek programma binnen onze sector. Als onderneming werken we nauw samen met onze melkveehouders, we verlenen advies en ondersteuning voor het bereiken van een optimale melkkwaliteit. De prijs die onze leden voor hun melk ontvangen, is gebaseerd op kwaliteit. In het kader van Arlagården voeren we externe audits door om ervoor te zorgen dat onze melkveehouders voldoen aan de hoge standaarden van Arla Foods. Op die manier verzekeren we dat onze producten steeds van uitstekende kwaliteit en veilig zijn.

Meer weten

Geen antibiotica en geen hormonen

In overeenstemming met Europese standaarden dienen de melkveehouders van Arla Foods geen hormonen toe aan hun koeien om de melkproductie op te drijven. De koeien hebben namelijk geen hormonen nodig: als zij goed gevoed en verzorgd worden, produceren zij elke dag 25-30 liter hoogwaardige, voedzame melk. Als een koe ziek wordt, moet ze soms met antibiotica worden behandeld. Als dat nodig is, wordt de melk van deze koe gescheiden van de melk die naar de zuivelfabriek gaat. De dierenarts beslist wanneer de behandeling is voltooid en het gebruik van antibiotica wordt altijd zorgvuldig gedocumenteerd.

Traceerbaar tot aan de boerderij

Onze melk is volledig traceerbaar tot aan de oorsprong, de boerderij. We weten welke boerderijen melk aan de zuivelfabriek hebben geleverd, in welke tankwagen de melk zat en welke koeien op welke boerderij worden gehouden. Elke koe draagt een oormerk waarop alle belangrijke informatie geregistreerd wordt.

Zorg dragen voor elke stap - meer informatie over traceerbaarheid