בטוח וטרי

Zorg dragen voor elke stap

Als zuivelbedrijf dat eigendom is van melkveehouders hebben we de controle over de hele reis van de melk, van de koe tot aan jouw koelkast. Op die manier verzekeren we de veiligheid, kwaliteit en versheid van onze melk.

Lees meer over onze coöperatie

Toezicht op de hele keten

Omdat wij nauw samenwerken met onze boerderijen hebben we de volledige controle over de reis van de melk van de koe tot aan jouw koelkast. Elke stap is gedocumenteerd en traceerbaar. Via dit traceerbaarheidssysteem verzekeren we dat onze melk altijd hoogwaardig en van de beste kwaliteit is. 

Koe

In overeenstemming met Europese standaarden beschikken al onze koeien over een individueel nummer dat ook op het oormerk staat. Dit stelt onze melkveehouders in staat de melkproductie van elke koe te controleren en details over de melkkwaliteit, de conditie van het dier en medische behandelingen bij te houden.

Melken

Bij elke melking testen we onze melk. Elke dag kijken we of onze koeien gezond zijn. Dat is onderdeel van de procedures binnen ons kwaliteitsprogramma Arlagården. Onmiddelijk na het melken wordt de melk gekoeld en zo vers gehouden voordat ze door de tankwagen wordt opgehaald.

Boerderij

Al onze boerderijen zijn geregistreerd en daardoor weten we precies hoeveel melk elke boerderij levert en in welke kwaliteit. Via ons kwaliteitsprogramma Arlagården houden we toezicht op de kwaliteit op onze boerderijen en we laten dit regelmatig door externe auditors controleren. Als er tijdens een audit problemen worden vastgesteld, verleent Arla Foods advies en ondersteuning aan de melkveehouder om een oplossing te vinden.

Transport

Tankwagens brengen onze melk van de boerderij naar de zuivelfabriek.  Al onze chauffeurs zijn getraind in melkkwaliteit en hygiëne en zij controleren nauwkeurig de temperatuur, het uiterlijk en de geur van de melk op de boerderij voordat deze in de tankwagen belandt.

Zuivelfabriek

Onze zuivelfabrieken verwerken de verse melk tot verschillende zuivelproducten. We testen de melk bij aankomst in de fabriek voordat de verwerking begint. Ook de kwaliteit van al onze eindproducten wordt getest voordat deze onze zuivelfabrieken verlaten. De meeste vestigingen van Arla Foods zijn gecertificeerd volgens de voedselveiligheidsnorm ISO 22000. De fabrieken die momenteel nog niet zijn gecertificeerd, voldoen aan de betreffende nationale standaarden voor voedselveiligheid. We beschikken over een uitgebreid trainingsprogramma en passen de nieuwste technologieën toe in onze vestigingen.

Verpakking

Onze verpakkingen worden speciaal ontwikkeld om de hoge kwaliteit en veiligheid van onze zuivelproducten te waarborgen. Daarnaast gebruiken wij verpakkingen die zo weinig mogelijk effect op het milieu hebben.

Recyclebare verpakkingen