Werk & carrière

Hoe wij werven

Na de deadline voor de sollicitatie screenen en beoordelen we alle sollicitaties om de kandidaten te selecteren waar we mee verder willen gaan in een persoonlijk gesprek.

Eerste gesprek

De gekozen kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Meestal neemt de manager en een afdelingscollega of een lid van het HRteam deel aan het gesprek.

Het doel van het gesprek is:

  • om je inzicht te geven in het kader en de mogelijkheden van de functie en in de afdeling en het bedrijf Arla in het algemeen.
  • je professionele en persoonlijke kwalificaties door te nemen.
  • je de gelegenheid te geven om te bepalen of de baan past bij je verwachtingen en eisen.

Tweede gesprek en beoordeling

Na het eerste gesprek selecteren we meestal 2 tot 5 kandidaten die we uitnodigen voor een tweede gesprek. In dit gesprek gaan we uitvoerig in op de baan en je individuele en professionele kwalificaties.

Voor leidinggevende en specialistische functies gebruiken we een aantal hulpmiddelen ter beoordeling van de vaardigheden die relevant zijn voor de desbetreffende functie. Dit kan een talentest zijn, de beoordeling van cijfermatige en verbale argumentatie en een online psychologisch onderzoek ter beoordeling van gedrag en de werkstijl die je voorkeur genieten.

Het psychologisch onderzoek is een van de hulpmiddelen die we gebruiken als basis voor het tweede gesprek om zeker te weten dat we een compleet beeld van je hebben.
Wij denken dat een zorgvuldig wervingsproces cruciaal is om ervoor te zorgen dat we de juiste persoon voor de baan, het team en het bedrijf aannemen.

In dienst

Afhankelijk van waar de functie gevestigd is, vragen we referenties van je vorige werkgever. Dit doen we voordat we je een dienstverband aanbieden of nadat we je mondeling de functie hebben aangeboden. Dit vindt vanzelfsprekend plaats in overleg met jouzelf. Als we je de baan aanbieden, krijg je dit mondeling te horen en vervolgens wordt het contract je zo snel mogelijk toegestuurd.

Afwijzing

Als je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, krijg je een afwijzing per brief of e-mail. Als je bij ons op gesprek bent geweest, krijg je de uitkomst van je gesprek mondeling te horen.

Werken bij Arla

Je volledige potentieel ontwikkelen

Bij Arla kun je je volledige potentieel kwijt. Samen met je leidinggevende, ben jij verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. 

Lees meer