Sterkere planeet

Duurzame verpakking

Verpakkingen spelen een cruciale rol bij het beschermen van de kwaliteit en de versheid van onze producten en we hebben ons gecommitteerd aan een minimalisatie van afvalstromen ten gevolge van de productie ervan. 

Daarom proberen we altijd manieren te vinden om met minder meer te bereiken en streven we ernaar alleen recyclebare verpakkingen te gebruiken en tegelijkertijd het percentage materialen uit hernieuwbare bronnen, zoals papiervezels en bioplastic, te vergroten. 

Maatregelen die we hebben genomen om onze verpakkingen te verduurzamen...

24% reductie van onze C02e-voetafdruk
24% reductie van onze C02e-voetafdruk

Door minder materialen te gebruiken en over te stappen op materialen met een lagere CO2e-voetafdruk zijn we erin geslaagd de CO2-uitstoot van onze verpakkingen met 24% te verlagen - dat is 116.000 ton in de periode 2005-2019. 

Een groter deel van onze verpakkingen is nu recyclebaar
Een groter deel van onze verpakkingen is nu recyclebaar

We verbeteren het ontwerp van onze verpakkingen continu, zodat het materiaal kan worden weggegooid via de gangbare ophaalsystemen van huishoudelijk afval op de plekken waar onze consumenten wonen. De consument kan op zijn beurt bijdragen aan een circulaire stroom van plastic in de samenleving. 

Sterkere planeet

Zuivelproducten in de koelkasten van Europese huishoudens worden steeds beter voor het milieu

In 2019 is Arla begonnen om meer dan 1 miljard verpakkingseenheden duurzamer te maken in zes Europese landen en daar gaan we in 2020 mee door.  

Onze wereldwijde ambitie 

  • 100% recyclebare verpakkingen in 2025 
  • Vermindering van de CO2-voetafdruk van verpakkingen met 30% in 2030 ten opzichte van 2015. 
De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

Met onze inspanningen op het gebied van verpakkingen leveren wij een bijdrage aan de volgende SDG’s: 

  • Nr. 12 - Verantwoorde consumptie en productie, door het minimaliseren van verpakkingsafval bij de voedselconsumptie van gezonde producten. 
  • Nr. 17 - Partnerschap om doelstellingen te bereiken, door maatregelen te treffen om onze verpakkingen bij leveranciers en klanten te verminderen en te werken met lokale recyclingsoplossingen.