Sterkere mensen

Voedingspatronen

We zijn ervan overtuigd dat je een betere basis hebt voor een gezond leven als je weet waar je voedsel vandaan komt en hoe je van pure ingrediënten heerlijke maaltijden kunt bereiden. 

Daarom komt Arla met een veelheid aan inspirerende en educatieve initiatieven bedoeld om de huidige generatie - en de komende generatie - de kracht, macht en mogelijkheden te bieden van niets iets te maken en voedzame, natuurlijke producten te gebruiken en een gezonde relatie op te bouwen met het voedsel dat ze eten. 

Maatregelen die we hebben genomen om betere voedingspatronen te ondersteunen...

Recepten ter inspiratie
Recepten ter inspiratie

Onze chef-koks en voedingsadviseurs hebben meer dan 10.000 recepten beschikbaar gesteld. 

Vind hier inspiratie
Educatieve initiatieven
Educatieve initiatieven

Arla heeft veel educatieve initiatieven ontplooid gericht op het bevorderen van een gezondere relatie met voedsel. Of het nu gaat om programma's als FOOD Movers, ontworpen om leerkrachten samen met leerlingen stil te laten staan bij voedingspatronen op school en in de thuissituatie, of om de Arla Foundation - een apart bedrijfsonderdeel waaraan Arla geld doneert, we zijn altijd op zoek naar nieuwe, innoverende manieren om mensen aan te zetten een gezond leven na te streven door middel van hun dieet. 

Rondleidingen door melkveehouderijen
Rondleidingen door melkveehouderijen

We stellen onze melkveehouderijen elk jaar open voor het publiek en hebben de afgelopen jaren gemiddeld 200.000 geïnteresseerden op bezoek gehad die wilden weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe een Arla-melkveebedrijf eruit ziet. 

Sterkere mensen

Van onze keuken tot jouw keuken

Bij Arla Foods hebben we tientallen jaren ervaring met het koken met zuivel. Onze experimenten hebben geleid tot honderden overheerlijke recepten die we graag met je delen!

Sterkere mensen

Speciale moves

Het FOOD Mover Programma is een interdisciplinaire training die leerkrachten helpt hun leerlingen enthousiast te maken en de tools aan te reiken die ze nodig hebben om meer te weten te komen over gezonde voedingspatronen en deze vervolgens ook werkelijk in de praktijk te brengen. 

Onze wereldwijde ambitie 

  • Bereiken van meer dan 2 miljoen kinderen Voedsel & Boerderij-activiteiten in de periode 2020-2025. Als Arla contact heeft gehad met een kind via activiteiten uitgevoerd door Arla of via ambassadeurs en samenwerkingsverbanden, dan wordt het kind meegeteld.
De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties

Met onze inspanningen om betere voedingspatronen te ondersteunen, leveren we een bijdrage aan SDG's: 

  • Nr. 3 - Goede gezondheid en welzijn en 
  • Nr. 12 - Verantwoorde consumptie en productie, door het bevorderen van een goede relatie met voedsel door middel van educatieve programma's en het openstellen van onze melkveehouderijen. 
  • Nr. 17 - Samenwerkingen om doelstellingen te bereiken, door samen te werken met scholen en andere partners om deze activiteiten te realiseren.