Gumbleton's English Tea Room

Ruud Kempe en Carin Te Boekhorst namen 9 jaar geleden Gumbleton’s English Tea Room over dat destijds nog in Enkhuizen zat en inmiddels in Hoorn. Voor een echt authentieke Engelse High Tea, met meerdere gangen en echte Engelse thee, kun je hier terecht. Zelf als je een lactose-intolerantie hebt. Carin vertelde ons alles over de lactosevrije lekkernijen.

Sinds wanneer werken jullie met lactosevrije recepten en waarom?

“Vanaf de overname werken wij al met producten die vrij zijn van lactose en gluten. De vorige eigenaren werkten al zo en dit hebben wij overgenomen omdat het succesvol was. We hebben het zelf nog wat verder uitgebreid door ook suikervrij te bakken. Maar ook als je bijvoorbeeld geen eieren mag, passen we gerechten op maat aan. We maken onze high tea met een evenwicht tussen hartig en zoet. Het liefst maken we alles zelf. Denk aan vullingen en taarten. Sommige producten kopen we in, zoals sandwichbrood of deegbakjes.” 

Hebben jullie veel klanten met lactose-intolerantie?

“Elke week krijgen we één tot drie gasten die lactose-intolerant zijn. We vragen gasten wel altijd bij de reservering om dit vooraf aan te geven. Ruud en ik sluiten ons soms twee dagen op in de keuken en bakken dan allerlei lactosevrije lekkernijen. Die vriezen we dan in. Zo hebben we altijd wel iets in huis, maar toch is het fijn om vers gebakken producten op tafel te kunnen zetten. Overigens wisselt de high tea kaart bij ons regelmatig dus als je bijvoorbeeld twee keer achter elkaar komt in twee verschillende maanden, dan krijg je nooit hetzelfde!”

Welk gerecht wordt het meest lactosevrij verkocht?

“Sowieso is de high tea het meest in trek. 90% van de nieuwe gasten komt voor de high tea. Een groot deel komt daarna ook weer terug voor lunch of een kop koffie. De scones met clotted cream van Ruud zijn echt het allerlekkerst! Dat vinden niet alleen mijn gasten maar ikzelf ook. We maken de lactosevrije scones met margarine op plantenbasis in plaats van met roomboter. En serveren die met margarine in plaats van clotted cream. Er zit sowieso altijd lemoncurd bij. Met de lunch serveren we ook typische Engelse gerechten, zoals de Welsh rarebit; een klassiek Engels Cheddar smeltgerecht op twee sneetjes geroosterd brood, geserveerd met salade en chips. Ook hier kunnen we alternatieven voor aanbieden. Overigens zijn al onze producten ook af te halen voor feestjes of partijen.”

Smaakt een lactosevrij gerecht anders?

“Uiteraard proef je wel het verschil tussen roomboter of margarine. Maar dat hoeft niet perse minder lekker te zijn. Bovendien gebruiken we ook veel gedroogd fruit, noten en chocolade in onze producten en daar kun je natuurlijk ook al veel smaak mee maken. Voor cappuccino of koffie verkeerd gebruiken wij amandelmelk of sojamelk. We wisten eigenlijk niet dat Arla Lactofree bestond en dat dit echte zuivel is maar dan zonder lactose. We gaan dat zeker eens proberen!”

Kijkje in de keuken

Neem hier een kijkje in de keuken van andere restaurants.

Klik hier