Onze organisatie

Arla Foods

Rond 1880 ontstond de basis van Arla Foods. Melkveehouders in Denemarken en Zweden bundelden hun krachten voor één gemeenschappelijk doel: het produceren en leveren van zuivelproducten van hoge kwaliteit. Zij vormden kleine coöperaties die vervolgens investeerden in gezamenlijke zuivelfabrieken. Arla Foods groeide uit tot een internationale zuivelcoöperatie in eigendom van ruim 9400 melkveehouders. De melkveehouderijen zijn verspreid over zeven landen: Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Arla Foods Nederland ontstond in 2009. Samen met onze ruim 300 collega’s in de fabriek in Nijkerk werken Arla-melkveehouders dag in dag uit aan verantwoorde en heerlijke zuivelproducten. Uiteraard met respect voor mensen, dieren en onze planeet.

Onze strategie

De producten, activiteiten en groei van Arla Foods moeten niet alleen wat opleveren voor de melkveehouders. Net zo belangrijk is het dat deze producten het leven van mensen verbeteren en een positieve bijdrage leveren voor de maatschappij. Ook helpen wij onze klanten graag groeien en bieden we mogelijkheden voor onze collega’s. Onze strategie vormt de basis voor het waarmaken van deze doelen.

Lees meer over onze strategie (ENG)

Onze visie

Veilige, natuurlijke en gezonde zuivelproducten, dat is waar wij in geloven. Daarom bouwen we aan de toekomst van zuivel om gezondheid en inspiratie op een natuurlijke manier in de wereld te brengen.

Onze missie

Het makkelijker maken voor mensen om gezonder te leven, dankzij goede voeding, dat is waar wij voor staan. Met goed eten bedoelen wij meer dan dat eten lekker smaakt. Goed eten is voor ons ook zuivel die van koe tot koelkast een zo duurzaam mogelijke weg heeft afgelegd. Met respect voor mensen, dieren en onze planeet.

Niet koste wat kost

Onze melkveehouders zijn de eigenaren van Arla Foods. Samen met hen hechten wij grote waarde aan hoge standaarden voor dierenwelzijn, productkwaliteit en voedselveiligheid. Succes op lange termijn is alleen mogelijk als dit niet ten koste gaat van het milieu en de mensen. Ook moet het iets toevoegen voor klanten en consumenten. Daarom hanteren wij standaarden via ons kwaliteitsprogramma Arlagården® Daarmee waarborgen Arla-melkveehouders een duurzaam en verantwoord beheer van hun melkveehouderijen. En natuurlijk ook de kwaliteit van onze melk.

Meer dan 100 jaar zuiveltraditie

Rond 1880 begon de filosofie van het produceren van natuurlijke en zuivelproducten van hoge kwaliteit in Scandinavië. Toen bundelden melkveehouders in Denemarken en Zweden hun krachten voor één gemeenschappelijk doel: het produceren en leveren van zuivelproducten van hoge kwaliteit. Zij vormden kleine coöperaties die vervolgens investeerden in gezamenlijke zuivelfabrieken.

Werken bij arla

Solliciteer bij Arla! Wij zijn continu op zoek naar nieuwe collega's om ons team te versterken.