Klimaatneutraal

Transport

We zijn voortdurend bezig om de CO2-uitstoot per liter vervoerd product te reduceren. Samen met onze transporteurs zetten we in op het verhogen van de beladingsgraad van de vrachtwagens die de producten naar onze klanten vervoeren.

Arla gaat al geruime tijd aan kop op het gebied van CO2-reductie in de logistiek. Dat bleek ook uit de  Lean and Green Star  die Arla in juni 2012 ontving van het logistieke verduurzamingsnetwerk Connekt. Daamee zijn we erkend als een van de bedrijven die in Nederland aan kop gaan op het gebied van CO2-reductie in de logistiek (minimaal 20% reductie in 2012, ten opzichte van 2007).

Voor onze biologische melk werken we samen met Eko Holland, een verband van 100 biologische melkveehouders in Nederland. Omdat de marktvraag naar biologische melk groter is dan het aanbod in Nederland, halen wij een deel van de benodigde biologische melk bij Arla Denemarken (de grootste producent van biologische melk in de wereld). De CO2-uitstoot van het transport naar Nederland compenseren we samen met onze partner Trees for All.