Arla Foods blijft Voedselbank producten leveren, juist nu

Bij Arla Foods produceren wij zo efficiënt mogelijk. Toch zijn er altijd producten die we niet kunnen verkopen. Denk bijvoorbeeld op dit moment aan klanten in Horeca die zijn gesloten maar waar wel voor geproduceerd is. Omdat ook die producten voldoen aan onze hoogste kwaliteitsstandaarden, zijn we blij dat ze al jarenlang een goede bestemming krijgen. Al 10 jaar lang leveren we dergelijke producten namelijk aan bij de Voedselbank in Arnhem. Elke week leveren we ongeveer 10 pallets met zuivelproducten af. Juist in deze tijd zijn we dankbaar dat we daar gewoon mee door kunnen gaan. We blijven samen met de Voedselbank en andere partners strijden tegen voedselverspilling en voor gezonde voeding voor ons allemaal. 

Caroline van der Sluis van de Voedselbank Arnhem: "Wij leveren uitsluitend voedsel dat ons gedoneerd wordt. Per week geven we 100.000 producten uit. Wij zijn dan ook heel blij met een trouwe leverancier als Arla Foods, die ons iedere week producten levert!”

De Voedselbank in Arnhem stelt zelf wekelijks 1.250 pakketten voor eigen klanten samen en levert daarnaast ook aan andere voedselbanken verspreid over heel Gelderland en een groot deel van Utrecht.