Veelgestelde vragen Arla Biologisch

Wat eten onze koeien?

De koeien die onze biologische melk maken, eten & drinken zelf ook 100% biologisch. Zo graast een koe op een zomerse dag wel zo'n 60 kilo gras en bloemen. En drinkt zo'n 80 liter water. En daar maakt ze dan, rustig herkauwend, ongeveer 20 liter lekkere biologische melk van!

Hoe biologisch is het fruit?

Helemaal 100% biologisch. Al het fruit zijn puur biologisch geteeld en geoogst. Biologisch fruit rijpt langer waardoor het nóg natuurlijker smaakt. Daarna pas gaan ze de drinkyoghurt in. Zonder toevoegingen van kleurstoffen. Waardoor de drinkyoghurt misschien ietsje lichter van kleur is, maar des te frisser & fruitiger smaakt!

Wat groeit er in de wei?

Onze weilanden zijn onbespoten. Geen chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen. En geen kunstmest. Daardoor groeien er tussen het gras ook veel weidebloemen en weidekruiden. Zoals klaprozen, boterbloemen, paardenbloemen, en kamille. Lekker puur natuur. 

Hoe 'ontstaat' nou precies die yoghurt?

We voegen zuivere melkzuurbacteriën toe aan onze melk. Die delen en vermenigvuldigen zich lekker, bij een temperatuur van ongeveer 35 graden Celcius. En hun stofwisseling zet de lactose, ofwel melksuiker, onder meer om in melkzuur. Alleen nog even op tijd roeren en laten afkoelen. En klaar is je 100% natuurlijke yoghurt!

En die zwarte puntjes in de biologische vanilleyoghurt?

Bij Arla gebruiken we échte vanillestokjes van de Vanilla Planifolia. Een bijzonder soort orchidee. Je ziet de puntjes van de gemalen vanillestokjes! Voor de vanillesmaak voegen we ook natuurlijke vanille-extract toe, dat is een extract van de vanilleplant. Samen geven ze aan onze yoghurt een 100% natuurlijke vanillesmaak.