Nieuw

Arla Kefir

Wat is kefir

Net zo lekker als dat het goed voor je is!

Lees meer

Echte kefirculturen

Lees meer

Hoe wordt kefir gemaakt

Arla biologische kefir heeft maar twee ingrediënten: biologische koemelk en échte kefirculturen. 

Lees meer

Recepten met kefir

Ontdek hier lekkere recepten

Veelgestelde vragen

Wat is kefir?

Kefir is een pure zuiveldrank dat al eeuwenlang bestaat. Het is een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Kefir bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12.

Arla biologische kefir heeft maar twee ingrediënten: biologische melk en échte kefirculturen. Net zoals het authentieke recept.
Arla kefir is een gefermenteerde zuiveldrank met de textuur van drinkbare yoghurt. Fermenteren houdt in dat de lactose (melksuiker) wordt omgezet in bacteriestammen door een gistingsproces. Het fermenteren, oftewel verzuren van het product gebeurt door de culturen die in kefir zitten. Culturen zijn een mix van bacteriën. 

Hoe wordt kefir gemaakt?

Kefir wordt gemaakt door kefirculturen toe te voegen aan melk. Deze culturen fermenteren de melk. Vervolgens wordt het gefilterd. Dit samen zorgt voor een pure, frisse en licht bruisende smaak. 

Is kefir vegetarisch?

Ja, kefir is vegetarisch. Het hoofdbestanddeel van kefir is melk en is daardoor niet geschikt voor veganisten.

Hoe bewaar je kefir?

Wanneer je Arla biologische kefir koopt dan vind je de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Bewaar de verpakking bij maximaal 7° C.

Wanneer je zelf kefir maakt, dan kun je de korrels elke keer hergebruiken als je er hygiënisch mee omgaat. Invriezen van kefir is niet zo’n goed idee. Het wordt dan een ijzige substantie. Ook het invriezen van kefirkorrels kun je beter niet doen omdat dan een deel van de bacteriën en het gist het niet overleven.

 

Is kefir gepasteuriseerd?

Ja, kefir is gemaakt van gepasteuriseerde melk.

Welke culturen worden voor kefir gebruikt?

Voor het maken van kefir, worden kefirculturen gebruikt. Kefirculturen bestaan uit een mix van melkzuurbacteriën en speciale gisten.

Hoeveel calcium zit er in kefir?

Er zit 120 mg/100ml in kefir naturel

 

Zit er toegevoegde suiker in kefir?

De naturel variant is gemaakt van melk & kefirculturen. Niks anders. In de naturel variant zitten van nature aanwezige melksuikers, net zoals dat in andere melkproducten zit.

 

Zit er stremsel in kefir?

Nee, wel voegen we echte kefir culturen toe.

Waar is Arla kefir te koop?

Arla biologische kefir is te koop bij Albert Heijn, Jumbo, Boni, Coop, Deen, Emte, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Plus, Poeisz, Spar. 
Klik hier om te zien waar je kefir online kunt kopen. 

Waarom staat de verpakking bol?

Dat komt door de gist die in het product zit. Er is dus niets mis met het product en je kunt het gewoon drinken (mits de THT nog niet verstreken is). Wanneer je de dop van de verpakking draait dan verdwijnt deze bolling ook gewoon weer. Datzelfde gist zorgt er ook voor dat kefir een tinteling op je tong geeft. We noemen het ook wel de ‘champagne onder de zuivel’.

Wat is het verschil tussen kefir en karnemelk?

Voor het maken van kefir worden andere culturen gebruikt dan voor het maken van karnemelk. Kefir wordt op 25 graden gefermenteerd voor 22 uur & daarna geroerd & gezeefd. Onze Nederlandse karnemelk wordt gefermenteerd rond de 25˚C voor circa 20 uur. Er wordt wel geroerd maar niet gezeefd. 

Wat is het verschil tussen kefir en yoghurt?

Yoghurt wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als kefir maar dan met behulp van andere culturen. Yoghurtculturen bevatten enkel melkzuurbacteriën. Kefirculturen bevatten onder andere ook gist. Daarom tintelt het ook een beetje op je tong. 

Waar komt kefir vandaan?

Kefir is al een eeuwenoud recept en komt oorspronkelijk uit het Kaukasus gebergte. Lees meer 

Welke smaken zijn er?

Arla kefir is verkrijgbaar in een naturel variant. Lees meer over onze 100% natuurlijk policy.