Wat is kefir

Arla biologische kefir is een pure zuiveldrank gemaakt volgens authentiek recept. Het is een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Kefir bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12. Arla biologische kefir heeft maar twee ingrediënten: biologische melk en échte kefirculturen. Net zoals het authentieke recept.

Maar wat brengen deze voedingsstoffen?

Positieve invloed op het immuunsysteem
Vitamine 12 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem 

Bevordert de energiestofwisseling
Vitamine B2 (wordt ook wel riboflavine genoemd), vitamine B12 & calcium staan bekend het energieniveau & energieleverend metabolisme te  ondersteunen. 

Van belang voor  het zenuwstelsel 
Vitamine B2, B12 & calcium dragen bij aan een normale werking van het zenuwstelsel. 

Groei van spiermassa & ondersteunt de botten 
Eiwit, ofwel proteïne, dragen bij aan de groei maar ook aan de instandhouding van spiermassa. Dit geldt ook voor de instandhouding & ondersteuning van de botten.  

Verzorging van de huid 
Kefir bevat vitamine B2, welke de huid van binnenuit voedt & helpt verzorgen. 

Arla kefir is een gefermenteerde zuiveldrank met de textuur van drinkbare yoghurt. Fermenteren houdt in dat de lactose (melksuiker) wordt omgezet in bacteriestammen door een gistingsproces. Het fermenteren, oftewel verzuren van het product gebeurt door de culturen die in kefir zitten. Culturen zijn een mix van bacteriën.

Mocht je meer willen weten over kefir kijk dan eens bij de veelgestelde vragen over kefir.

Weetje: heb je wel eens een kefir verpakking wat boller zien staan? Geen paniek! Dat komt namelijk door de gist die in het product zit. Er is dus niets mis met het product en je kunt het gewoon drinken (mits de THT natuurlijk nog niet verstreken is). Wanneer je de dop van de verpakking draait dan verdwijnt deze bolling ook gewoon weer. Datzelfde gist zorgt er ook voor dat kefir een tinteling op je tong geeft. We noemen het ook wel de ‘champagne onder de zuivel’.