Veelgestelde vragen over Arla Lactofree

Wat is lactose-intolerantie?

Lactose is de natuurlijke suiker die in melk zit. Als je lichaam een tekort heeft aan het enzym lactase, kun je geen lactose verdragen. Je kunt dan spijsverteringsproblemen krijgen door het gebruiken van zuivelproducten.

Sommige zuivelproducten bevatten meer lactose dan andere. Indien je lactose-intolerant bent, dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je. Als je lactose liever helemaal vermijdt, kun je met een gerust hart voor onze lactosevrije producten kiezen en zo toch genieten van de smaak en de voedingswaarde van gewone melk. Bekijk hier ons Lactofree assortiment. 

Hoe zit het met lactose-intolerantie en kinderen?

We worden geboren met het vermogen om lactose te verwerken, zodat we alle goede voedingsstoffen uit borstvoeding kunnen benutten. Gedurende de kindertijd kan dit vermogen verminderen, maar het komt vrijwel niet voor dat kinderen lactose-intolerant zijn voordat ze naar school gaan. Of, en in welke mate het vermogen afneemt is afhankelijk van onze genetische aanleg. 

Is koemelkallergie hetzelfde als lactose-intolerantie?

Lactose-intolerantie wordt vaak verward met een allergie voor koemelk. Als je allergisch bent voor koemelk, kan je lichaam de eiwitten in melk niet verdragen. Je moet in dit geval een dokter raadplegen en het gebruik van zuivelproducten vermijden.