Wat is het verschil tussen gewone en biologische yoghurt

Biologische yoghurt, wordt gemaakt van biologische melk. Gewone yoghurt, zoals de omschrijving al doet vermoeden, van gewone melk.

Het verschil tussen gewone melk en biologische melk, zit hem vooral in de manier waarop de melk tot stand is gekomen. Lees daar hier meer over. 

Om tot de lekkere Arla biologische yoghurt te komen, voegen we zuivere melkzuurbacteriën toe aan onze melk. Die delen en vermenigvuldigen zich lekker, bij een temperatuur van ongeveer 35 graden Celcius. En hun stofwisseling zet de lactose, ofwel melksuiker, onder meer om in melkzuur. Alleen nog even op tijd roeren en laten afkoelen. En klaar is je 100% natuurlijke yoghurt!

Ook in onze vanilleyoghurt en drinkyoghurt gebruiken we alleen 100% natuurlijke ingrediënten. Zo gebruiken we voor de Arla vanilleyoghurt échte vanillestokjes. Je ziet de puntjes van de gemalen vanillestokjes in de yoghurt zitten! Voor de vanillesmaak voegen we ook natuurlijke vanille-extract toe, dat is een extract van de vanilleplant. Samen geven ze aan onze yoghurt een 100% natuurlijke vanillesmaak. Lees hier meer over onze vanille.

De drinkyoghurts van Arla Biologisch zijn gemaakt met biologisch fruit. Al het fruit is puur biologisch geteeld en geoogst. Biologisch fruit rijpt langer waardoor het nóg natuurlijker smaakt. Daarna pas gaat het fruit de drinkyoghurt in. Zonder toevoegingen van kleurstoffen. Waardoor de drinkyoghurt misschien ietsje lichter van kleur is, maar des te frisser & fruitiger en vooral natuurlijker smaakt!

Biologische recepten

Op zoek naar lekkere biologische recepten?

Klik hier