Arla NATURALS®

Lees hier meer over Arla NATURALS®

Wat is Arla NATURALS®?

Arla Naturals® is 100% natuurlijke en transparante zuivel. Dit betekent dat, net als bij alle Arla producten, er alleen ingrediënten gebruikt worden die een natuurlijke oorsprong hebben én vrij zijn van chemische modificatie. Arla gelooft in 100% ingrediëntentransparantie over al haar gebruikte ingrediënten en bij Arla Naturals® staan alle ingrediënten zelfs op de voorkant van de verpakking, in begrijpelijke taal en gekwantificeerd. Je kunt ze dus zelf optellen tot 100%.

De producten van Arla Naturals® bevatten geen riet- of bietsuiker en zijn natuurlijk gezoet met geconcentreerd druivensap, fruitextract of stevia-extract. Arla Naturals® producten hebben een milde lichtzoete smaak.

Wat is het verschil tussen 100% natuurlijk en biologisch?

Biologische producten komen tot stand met respect voor de natuur en de dieren. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Ook krijgen dieren geen preventieve antibiotica. Dit alles wordt in de biologische sector ook nog eens streng gecontroleerd door het onafhankelijk instituut Skal. Biologisch is een wettelijk bescherme term. We zien bij consumenten een sterk toenemende vraag naar eerlijke, transparante en natuurlijke voeding. Ze vinden dat veel zuivelproducten kunstmatige of verborgen ingrediënten bevatten. Omdat natuurlijk niet persé biologisch is, en Arla graag voor iedereen zuivel wil maken, breiden wij het assortiment uit.

100% natuurlijk wil zeggen dat alle ingrediënten natuurlijk zijn. Als iets 100% natuurlijk is, wil dat niet zeggen dat het ook 100% biologisch is.

Waarom is Arla NATURALS® niet biologisch?

We zien bij consumenten een sterk toenemende vraag naar eerlijke, transparante en natuurlijke voeding. Ze vinden dat veel zuivelproducten kunstmatige of verborgen ingrediënten bevatten. Omdat natuurlijk niet persé biologisch is, en Arla graag voor iedereen zuivel wil maken, breiden wij het assortiment uit met 100% natuurlijke producten, zoals Arla Naturals®. Met Arla Naturals® geven we meer aandacht aan natuurlijke ingrediënten, de bereidingswijze en ingrediëntentransparantie. Arla maakt overigens al langer niet-biologische zuivel, zoals skyr. 

Wat is er anders aan Arla NATURALS®, er zijn toch meer concurrenten die 100% natuurlijk claimen?

Er zijn inderdaad meerdere zuivelproducten die claimen 100% natuurlijk te zijn. Helaas is er geen wetgeving over natuurlijke ingrediënten. Daarom vinden wij het belangrijk om transparant te zijn over ons natuurlijkheidsbeleid. Arla vindt dat een merk of product pas 100% natuurlijk mag heten als alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben en vrij zijn van chemische modificatie. Arla heeft samen met een onafhankelijk onderzoeksinstituut zeer stricte criteria opgesteld voor haar ingrediënten en de bewerking daarvan. Arla maakt enkel gebruik van traditionele voedselbereidingswijzen zoals hakken, snijden, pellen, malen, verwarmen, fermenteren, filtreren, drogen, destileren, centrifugeren, persen en verdampen. Wij denken dat het niet nodig is om terug te grijpen op kunstmatige ingrediënten of bewerking en zoeken en proberen net zo lang tot we een lekker product hebben gevonden dat ook nog eens 100% natuurlijk is.
Daarnaast is Arla het eerste merk in de markt dat 100% transparantie geeft over alle gebruikte ingrediënten. Daarin is Arla uniek.