Ingrediënten Arla NATURALS®

100% natuurlijk, 0% rommel

Yoghurt

Voor onze Arla Naturals® drinkyoghurts is magere yoghurt gebruikt, de Arla Naturals® fruityoghurt is op basis van halfvolle yoghurt. De drinkyoghurts bevatten geen vet en de fruityoghurts 1,5% vet. Net als melk levert yoghurt veel goede voedingsstoffen zoals calcium, eiwit en vitamine B12.  De Arla Naturals® magere drinkyoghurts en halfvolle fruityoghurts passen dan ook in een gebalanceerd voedingspatroon.

Fruit

Arla Naturals® halfvolle fruityoghurt bevat tussen de 4,5 en 7% fruit en daarnaast 5 tot 7% fruitextract of fruitconcentraat voor de zoeting. We gebruiken natuurlijk fruitextract, gemaakt van de schil van de vrucht van de johannesbroodboom (die voorkomt in Spanje), van appel en van druif. We selecteren het fruit op de smaak, afhankelijk van beschikbaarheid en seizoen. 

                                    

Arla Naturals® producten bevatten geen riet– of bietsuiker maar ontlenen de lekkere lichtzoete smaak aan suikers uit fruit. 

Zoeting

Zuivel bevat van nature suikers: lactose, ook wel melksuiker genoemd. Als je daar fruit aan toevoegt, voeg je ook suikers toe die van nature in fruit voorkomen. Echter de meeste consumenten vinden dan de yoghurt nog steeds niet lekker genoeg. Daarom worden er vaak ook andere ingrediënten toegevoegd die de yoghurt zoeten en nog lekkerder maken. Wij gaan bewust om met de hoeveelheid suikers die onze producten bevatten. Bij Arla Naturals® producten wordt daarom geconcentreerd druivensap, natuurlijk fruitextract of stevia-extract toegevoegd om de producten te zoeten en nog lekkerder te maken.

Voor Arla Naturals® magere yoghurtdrinks is stevia-extract uit de steviaplant gebruikt als zoetstof. Stevia-extract is een natuurlijke zoetstof omdat het een natuurlijke oorsprong heeft (een extract van de steviaplant). Het natuurlijke extract van dit plantje heet officieel ‘steviolglycosiden’. Stevia-extract is in tegenstelling tot alle kunstmatige zoetstoffen (zoals sucralose en aspartaam), een puur plantaardig product. Voordeel is dat het geen calorieën bevat en 200 tot 300 keer zoeter is dan suiker. Stevia-extract is een E-nummer (E960). Wij gebruiken bij voorkeur geen E-nummers alleen als wij E-nummers nodig hebben om de kwaliteit of smaak te verbeteren en te behouden.

                                                                                               

Omdat steeds meer consumenten de inname van riet- of bietsuiker willen minderen, hebben we de Arla Naturals® lijn bewust niet gezoet met riet- of bietsuiker maar met andere natuurlijke alternatieven.

Kleur

Kleurstoffen vallen niet onder ons 100% natuurlijk beleid en wordt niet in Arla producten gebruikt. Arla Naturals® magere drinkyoghurts en halfvolle fruityoghurts bevatten dan ook geen kleurstoffen. De kleur van de producten komt van de natuurlijke ingrediënten die de smaak leveren, zoals het fruit. Hierdoor kunnen onze producten lichter van kleur zijn dan reguliere zuivelproducten.

Aroma

In onze magere drinkyoghurts en halfvolle fruityoghurts maken we gebruik van natuurlijke aroma’s omdat ze vaak de producten nét wat lekkerder maken; ze ondersteunen de smaak van het fruit en fruitsap. 
Volgens Europese wetgeving moet natuurlijk aroma een natuurlijke oorsprong hebben (plant, dier, microbieel) en gewonnen zijn met behulp van een traditioneel voedselbereidingsproces, bijvoorbeeld koken, stomen of fermentatie. Als dit niet het geval is, dan staat op de verpakking alleen de term ‘aroma’. Meer over natuurlijk aroma.

Verdikkingsmiddel

Je hebt vast wel eens van maïzena gehoord. Dit is hetzelfde als maïszetmeel; zetmeel dat van nature voorkomt in maïs. Het heeft de eigenschap om water te binden. Wij gebruiken ook (natuurlijk) maïszetmeel voor Arla Naturals® zodat we het fruit goed kunnen doseren in de fabriek. Het voldoet aan onze 100% natuurlijk beleid.

Hulpstof

De enige hulpstof die we gebruiken in Arla Naturals® is citroensap. Citroensap is van nature zuur en wordt door ons toegepast als een natuurlijke zuurteregelaar dat zorgt voor een goede zoet/zuur balans in het fruit.

                                                

Overigens moet je citroensap niet verwarren met citroenzuur. Dat is een ingrediënt dat Arla niet gebruikt omdat er stappen in het proces onnatuurlijk kunnen zijn en er een natuurlijker alternatief in de vorm van citroensap beschikbaar is.