Natuurlijk aroma

Bekijk hier meer informatie over aroma's en natuurlijke aroma's

Wat is natuurlijk aroma?

Volgens Europese wetgeving moet natuurlijk aroma een natuurlijke oorsprong hebben (plant, dier, microbieel of mineraal) en gewonnen zijn met behulp van een traditioneel voedselbereidingsproces, bijvoorbeeld koken, stomen of fermentatie.
Zijn aroma’s niet volgens traditioneel voedselbereidingsproces gemaakt en hebben ze geen natuurlijke oorsprong, dan staat op de verpakking alleen de term ‘aroma’. De term ‘kunstmatige aroma’s’ bestaat niet in de Europese wetgeving.

Welke aroma’s gebruikt Arla?

Arla gebruikt alleen aroma’s die volgens de wetgeving natuurlijke aroma’s zijn (Verordening (EG) Nr. 1334/2008).

Waarom gebruikt Arla natuurlijk aroma?

In veel van onze drinkyoghurts en fruityoghurts maken we gebruik van natuurlijke aroma’s omdat ze vaak de producten nét wat lekkerder maken; ze ondersteunen de smaak van het fruit en de fruitsap. Dit geeft een goede balans in zoetheid en beperkt de benodigdheid van toegevoegde suikers.

Heeft aroma ook een E-nummer?

Omdat er zo veel aromastoffen zijn, hebben de in de EU toegelaten aromastoffen geen E-nummer gekregen, maar een FL (flavour)-nummer. De aromastoffen zijn ingedeeld in 17 groepen van stoffen die sterk op elkaar lijken. Binnen deze groepen kan de inname en de veiligheid in één keer beoordeeld worden. Aromastoffen zijn in alle productgroepen toegelaten en is er geen maximum toegelaten hoeveelheid.