Lasagne

Lasagne

1 u
Klassieke zelfgemaakte lasagne uit de oven met gehakt, wortelen en bechamelsaus. Lasagne maken is makkelijk en je zet het snel in elkaar. Terwijl de lasagne in de oven staat, heb jij je handen vrij om andere dingen te kunnen doen. Zelfgemaakte lasagne is een favoriet bij de meeste mensen en je kunt het naar eigen smaak aanpassen. Lasagne smaakt goed met een frisse salade erbij en die kun je klaarmaken terwijl de lasagne in de oven staat.
https://www.arla.nl/recepten/612345678/

Bereidingswijze

Baktijd:
  • Ongeveer 35 minuten op 200°C.
Vleessaus
  • 1. Smelt de boter in een pan op hoog vuur, maar laat het niet bruin worden.
  • 2. Bak de ui en het gehakt tot het gehakt verkruimeld is en van kleur verandert.Voeg de wortelen, tomaten met sap, tomatenpuree, zout en peper toe. Laat de vleessaus ongeveer 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • 3. Haal het deksel van de pan en laat de saus nog ongeveer 10 minuten doorkoken. Breng op smaak. Leg laag voor laag - en in de genoemde volgorde - vleessaus, lasagnebladen, vleessaus, bechamelsaus, lasagnebladen, vleessaus en bechamelsaus in een ingevette ovenschaal (ongeveer 5 x 20 x 32 cm).
  • 4. Bestrooi de lasagne met paneermeel en bak in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt de wortelen en ui gemakkelijk aanvullen met andere groenten. En als je tijd en zin hebt, kun je je eigen bechamelsaus maken. Voor nog meer kaassmaak kun je kaas in de lasagne leggen en/of erbovenop strooien.

TIP VOOR INVRIEZEN

Zowel de ongebakken als de gebakken lasagne kunnen worden ingevroren.

Ingrediënten

Vleessaus
Boter
25 g
Grofgehakte ui (ongeveer 75 g)
1
Rundergehakt (ongeveer 6% vet)
300 g
Grof geraspte grote wortelen (ongeveer 250 g)
3
Gepelde tomaten (ongeveer 400 g)
1 blikje
Tomatenpuree (ongeveer 70 g)
1 blikje
Grof zout
1½ tl
Versgemalen peper
Lasagnevellen
6
Lichte bechamelsaus
½ L
Bijgerecht
Grof brood
240 g
Groene salade
300