Bosvruchten Cheesecake met Arla skyr
Langere kooktijd

Bosvruchten Cheesecake met Arla skyr

Langere kooktijd
Rating (5 votes)

My rating

Bosvruchten Cheesecake met Arla skyr

Voor de bodem

  • 1 pak Belvita ontbijtkoeken meergranen
  • 4 eetlepels kokosolie
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 1 beker Arla skyr bosfruit
  • 1 pakje roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eiwitten
  • 1 schep Vanille whey
  • 2 el honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 °C. Mix alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine tot fijne kruimels. Bekleed ondertussen een springvorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en duw het stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 12 minuutjes. Maak ondertussen de vulling. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het mixen tot je een glad beslag hebt. Als je bodem klaar is, giet je het mengsel er op en bak je de cheesecake nog eens 30-40 minuten op dezelfde temperatuur. In een springvorm van 24 cm houd ik meestal 30 min aan, ik gebruikte nu een springvorm van 20 cm waardoor de vulling iets hoger werd en liet ik de cheesecake 40 minuten in de oven staan. Let op, de cheesecake blijft een beetje zacht in het midden, maar de bovenkant is goed opgedroogd. Verdeel er nu nog wat bosbessen of ander bosfruit over en laat de cheesecake helemaal afkoelen. Laat hem ook nog even 3 uur opstijven in de koelkast voor je er stukken van snijdt, of liever nog een hele nacht. Bron: www.getoutofyourfatsuit.nl/recept-arla-skyr-bosvruchten-cheesecake/