Gevulde maïspannenkoeken met kip

Gevulde maïspannenkoeken met kip

1 u
Deense gevulde maïspannenkoeken, in het Spaans tortillas. De gevulde maïspannenkoeken met kip zijn een groot succes bij zowel kinderen als volwassenen. Hier ga je all-in en bak je je eigen maïspannenkoeken. Je kunt ook de iets makkelijkere weg kiezen en kant-en-klare tortillapannenkoeken kopen (de vulling is geschikt voor ongeveer 8 grote of 12 middelgrote tortilla's). Er zit wat vlees in de gevulde maïspannenkoeken met kip, maar vooral veel kleurrijke groenten.
https://www.arla.nl/recepten/gevulde-maispannenkoeken-met-kip/

Bereidingswijze

Gratineren:
  • Ongeveer 8 minuten op 225°C - conventionele oven.
Maïspannenkoeken
  • 1. Meng tarwemeel, maïsmeel en zout in een kom. Klop de melk erdoor en daarna de eieren.
  • 2. Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor minstens 30 minuten. Klop het deeg op.
  • 3. Laat een beetje boter goudbruin worden in een koekenpan (ongeveer 21 cm in diameter).Verdeel ongeveer ¾ dl beslag in de pan en bak de pannenkoek op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten aan elke kant (wikkel de pannenkoeken in bakpapier).
  • 4. Bak de rest van de pannenkoeken.
Tomatsalsa
  • 1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en hak ze op de hoogste snelheid gedurende ongeveer 10 seconden.
  • 2. Zet de salsa afgedekt in de koelkast voor minstens 15 minuten. Breng op smaak.
Vulling
  • 1. Snijd de aardappelen in dunne repen, spoel ze af en dep ze droog.
  • 2. Bak de kipfilet op hoog vuur onder voortdurend roeren gedurende ongeveer 2 minuten. Haal het uit de pan.
  • 3. Voeg de aardappelreepjes en chilisaus toe. Bak ze op middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten, roer af en toe.
  • 4. Voeg de paprika toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Meng de maïskorrels en gesneden Chinese kool erdoor en bak nog ongeveer 2 minuten.
  • 5. Haal de pan van het vuur en meng het vlees en de helft van de kaas erdoor. Voeg zout toe, breng op smaak en verdeel de vulling over de pannenkoeken.
  • 6. Rol ze op en leg de pannenkoeken met de naad naar beneden in een enkele laag in een ovenschaal. Bestrooi de rest van de kaas erover en gratineer de pannenkoeken in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Tips

Als er geen seizoen is voor Nederlandse tomaten, kun je in de herfst en winter in plaats daarvan salsa maken van appels. Rasp de appels grof en meng ze met een beetje azijn om te voorkomen dat ze bruin worden. Doe ze vervolgens in een keukenmachine en hak ze fijn.

TIP VOOR INVRIEZEN

De pannenkoeken kunnen worden ingevroren voordat ze worden gegratineerd.

Ingrediënten

Maïspannenkoeken, 10-12 stuks
Tarwemeel
4 el
Maismeel
150 g
Grof zout
½ tl
Melk
350 ml
Eieren
4
Boter om in te bakken
20 g
Tomatsalsa
Tomaten in kleine stukjes (ongeveer 300 g)
4
Lente-uitjes, in kleine stukjes (ongeveer 50 g)
Knoflook, gepeld
1 teen
Zoete chilisaus
2 tl
Suiker
1 tl
Grof zout
½ tl
Vulling
Geschilde aardappelen
400 g
Boter
20 g
Kipfilets, in reepjes
200 g
Zoete chilisaus
2 el
Rode paprika, in kleine blokjes (ongeveer 150 g)
1
Ontdooide bevroren maiskorrels
200 g
Fijngesneden chinese kool
1
Geraspte cheddar en maasdammer
100 g
Grof zout
1 tl